Nemecé úrady potvrdili smrť policajta zraneného počas zásahu voči extrémistom

NETKY.SK • 20 Október 2016, 10:09 • 2 min
Nemecé úrady potvrdili smrť policajta zraneného počas zásahu voči extrémistom

BERLÍN - Nemecká polícia dnes potvrdila smrť jedného zo štyroch policajtov, ktorí utrpeli zranenia pri stredajšej prestrelke s protivládnym extrémistom v spolkovej krajine Bavorsko.

slovakia

left justify in out

Správa o údajnom úmrtí vážne zraneného príslušníka špeciálnej zásahovej jednotky sa objavila už v stredu večer, avšak samotná polícia ju neskôr dementovala. Definitívne ju potvrdila až dnes.

"(Postrelený príslušník) je už skutočne mŕtvy... zomrel dnes ráno v nemocnici na následky ťažkých strelných zranení," oznámil hovorca policajného prezídia okresu Mittelfranken, ktorého citovala agentúra DPA.

 

Tridsaťdvaročného policajta po prestrelke v mestečku Georgensgmünd hospitalizovali v ohrození života. Ďalší, 31-ročný policajt utrpel priestrel ramena, zatiaľ čo jeho dvoch 37-ročných kolegov zranili úlomky skla.

 

Okrem policajtov utrpel ľahšie zranenia i 49-ročný útočník, ktorý skončil vo väzbe. Dnes by ho mali predviesť pred súd, ktorý má posúdiť dôvody jeho zadržania.

K prestrelke došlo pri zásahu proti príslušníkovi hnutia tzv. ríšskych občanov (Reichsbürger), ktoré neuznáva existenciu súčasného nemeckého štátu. Razia bola zameraná na konfiškáciu zbraní, ktoré tento muž legálne vlastnil, avšak polícia sa obávala, že by ich mohol zneužiť.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies