Nemec oficiálne hráčom NY City: Je to fantastická príležitosť

NETKY.SK • 2 Február 2015, 18:02 • 2 min
Nemec oficiálne hráčom NY City: Je to fantastická príležitosť

NEW YORK - Slovenský futbalový reprezentant Adam Nemec je od pondelka oficiálne hráčom tímu zámorskej MLS New York City FC, kam odišiel z nemeckého druholigového klubu 1. FC Union Berlín.

slovakia

left justify in out

"Prestup do New York City FC je pre mňa fantastická príležitosť. Verím, že čo najskôr zapadnem a pomôžem klubu k dobrému štartu do historickej, inauguračnej sezóny. Viem, že byť súčasťou takého ambiciózneho klubu, ako je New York City FC, mi dá šancu ukázať čoho som schopný a udržať si miesto v slovenskej reprezentácii, s ktorou sa chceme kvalifikovať na EURO 2016," uviedol pre oficiálnu stránku klubu. Nemec ešte čaká na medzinárodný prestupový certifikát a víza.
     

Dvadsaťdeväťročný útočník prišiel do Berlína v roku 2012 z Ingolstadtu, v 64 súťažných stretnutiach nastrieľal za Union 14 gólov. V klube sa však postupne ocitol na vedľajšej koľaji a vedenie Unionu mu dalo najavo, že s ním už v budúcnosti nepočíta. Pôvodná zmluva mala Nemcovi vypršať v lete 2016, po vzájomnej dohode ju obe strany napokon predčasne rozviazali. Nemec má na konte 14 reprezentačných štartov a dva góly.
     

"Adam je iný typ útočníka, akých máme v kádri, takže nám dáva v ofenzíve nové možnosti. Je dôležité mať hráčov s viacerými silnými stránkami a atribútmi. Je to silný a výkonný športovec a nášmu tímu dodá skutočnú ofenzívnu silu. Sme nadšení, že sa Adam pridal k našej už tak silnej skupine útočníkov," povedal na jeho adresu športový riaditeľ klubu Claudio Reyna.
     

"Sme radi, že máme v tíme Európana s reprezentačnými skúsenosťami, ktorý okamžite posilní náš káder a dodá nám ďalšiu gólovú hrozbu," dodal hlavný tréner Jason Kreis.
     

V New Yorku City, ktorý začne účinkovanie v MLS ako 20. klub od sezóny 2015, bude od júla jeho spoluhráčom aj slávny anglický stredopoliar Frank Lampard. Newyorský klub pred premiérovou sezónou zbrojí, získal aj ghanského stredopoliara Kwadwa Pokua.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies