Nemec Kroos hviezdou šampionátu podľa Castrol Indexu

NETKY.SK • 14 Júl 2014, 19:19 • 2 min
Nemec Kroos hviezdou šampionátu podľa Castrol Indexu

MADRID - Nemecký stredopoliar Toni Kroos sa stal najlepším hráčom práve skončených futbalových majstrovstiev sveta v Brazílii podľa Castrol Indexu.

slovakia

left justify in out

Záložník Bayernu Mníchov patril stabilne do základnej zostavy "Nationalelf", ktorá sa zásluhou finálového úspechu nad Argentínou (1:0 po predĺžení) tešila zo štvrtého titulu svetového šampióna v histórii.


Dvadsaťštyriročný rodák z Greifswaldu absolvoval na MS 2014 kompletnú minutáž, ktorá v prípade Nemecka a jeho dvoch predĺžení znamenala 690 minút. Kroos dal dva góly, na štyri prihral spoluhráčom, adresáta našla takmer tretina jeho centrov (31 percent), 20-krát odobral loptu hráčom súpera, sedemkrát fauloval, pričom ani raz ho rozhodcovia nepotrestali žltou kartou a v 84,8 % prípadov našiel prihrávkou spoluhráča. V Castrol Indexe dosiahol hodnotu 9,79, pričom najvyššia známka je 10. 

 

Na druhom mieste v rámci Castrol Indexu sa nachádza Holanďan Arjen Robben, tretí je jeho spoluhráč - obranca Stefan de Vrij, štvrtý nemecký stopér Mats Hummels a piata pozícia patrí ďalšiemu členovi "Die Mannschaft" Thomasovi Müllerovi. V elitnej desiatke sa nachádzajú aj Francúz Karim Benzema, Brazílčania Oscar a Thiago Silva, argentínsky krajný bek Marcos Rojo a holandský zadák Ron Vlaar. Až jedenásty je držiteľ Zlatej poty pre najlepšieho hráča MS 2014 Lionel Messi. 

 

Castrol index používa objektívne analýzy a vysokokvalitnú technológiu na zaznamenávanie prihrávok, osobných súbojov a pohybu na ihrisku. Vyhodnocuje, či majú všetky tieto aspekty jednotlivých hráčov negatívny alebo pozitívny vplyv na mužstvo a na základe toho im priradí body. 

 

Poradie hráčov podľa Castrol Indexu na MS 2014: 
1. Toni Kroos (Nem.) 9,79 
2. Arjen Robben (Hol.) 9,74 
3. Stefan de Vrij (Hol.) 9,7 
4. Mats Hummels (Nem.) 9,66 
5. Thomas Müller (Nem.) 9,63 
6. Karim Benzema (Fr.) 9,6 
7. Oscar (Braz.) 9,57 
8. Thiago Silva (Braz.) 9,54 
9. Marcos Rojo (Arg.) 9,51 
10. Ron Vlaar (Hol.) 9,48 
11. Lionel Messi (Arg.) 9,46 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona