Nemec cestoval cez časové pásma a oslavoval narodeniny rekordných 46 hodín

NETKY.SK • 11 August 2015, 06:01 • 2 min
Nemec cestoval cez časové pásma a oslavoval narodeniny rekordných 46 hodín

BERLÍN - Nemec Sven Hagemeier dosiahol, čo si zaumienil a zapísal sa ako rekordér do Guinnessovej knihy rekordov ako narodeniny najdlhšie oslavujúca osoba planéty.

slovakia

left justify in out

V deň 26. narodenín preto vycestoval z novozélandského Aucklandu cez Brisbane na východnom pobreží Austrálie až do Honolulu na Havajských ostrovoch a práve touto cestou cez viaceré časové pásma vytvoril predpoklady pre 46 hodín trvajúcu oslavu narodenín, aj keď sčasti na palubách lietadiel.

 

Novopečený rekordér bol podľa vlastných slov už od detstva fanúšikom Guinnesovej knihy rekordov a opakovane si kládol otázku, či by sa mohol do nej zapísať nejakým rekordom. Keď si ho konečne vymyslel, úspešne svoju predstavu aj zrealizoval, vyplýva z informácií internetového vydania denníka Bild.

 

Nemec prekonal v predmetnej kategórii doterajší rekord istej Pakistanky, ktorá vďaka presunu cez časové pásma z Pakistanu cez Singapur do San Francisca oslavovala v roku 1998 narodeniny 35 hodín a 25 minút.

 

Sven Hagemeier je s rekordom spokojný, avšak na budúci rok ďalší nepripravuje, tentoraz by narodeniny chcel osláviť doma v kruhu najbližších.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies