Nemec (73) chcel okradnúť banku o 30 miliónov: Hrozí mu až 20 rokov väzenia!

NETKY.SK • 22 Máj 2014, 17:06 • 2 min
Nemec (73) chcel okradnúť banku o 30 miliónov: Hrozí mu až 20 rokov väzenia!

BRATISLAVA - Väzenie na 15 až 20 rokov hrozí 73-ročnému nemeckému občanovi Heribertovi Fridrichovi A. za to, že v pobočke banky v bratislavskom Auparku predložil falošnú zmenku na 30 miliónov eur. Stalo sa to v marci tohto roku. Informoval o tom dnes policajný prezident Tibor Gašpar.

slovakia

left justify in out

Muž prišiel vtedy do banky, založil si účet a na základe zmenky, ktorá bola vraj vystavená francúzskou bankou, žiadal previesť milióny na svoj nový účet, informoval Gašpar. Finančná spravodajská jednotka mala podľa neho hlásenie o neobvyklej obchodnej operácii na stole ešte v ten deň. "Začali sa previerky, či ide o relevantnú obchodnú operáciu," uviedol policajný prezident. Keďže peniaze na účet nechodili, Heribert Fridrich A. sa 30. apríla vybral do banky zistiť, čo sa deje. Podľa Gašpara dostal informáciu, že sa ešte robia previerky údajov. Keď sa do banky znovu vybral 5. mája, čakali ho tam policajti. Gašpar ďalej informoval, že nemecký občan je obvinený z pozmeňovania a výroby peňazí a cenných papierov. 

     

"My sa, samozrejme, domnievame, že občan Nemecka nie je hlavným páchateľom tohto prípadu, pretože 30 miliónov je veľmi vysoká suma na to, aby sa tejto úlohy zhostil len jeden človek," povedal Gašpar. Či sa preukáže účasť aj ďalších osôb na tomto prípade, podľa neho ukáže ďalšie vyšetrovanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies