Nemcov doma vypískali za výkon s Paraguajčanmi

NETKY.SK • 15 August 2013, 11:38 • 2 min
Nemcov doma vypískali za výkon s Paraguajčanmi

BERLÍN - Senzačná remíza 3:3 sa zrodila v stredajšom medzištátnom prípravnom stretnutí vo futbale medzi Nemeckom a Paraguajom. Napriek tomu, že obe krajiny delí v rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) priepastných 47 pozícii, favorizovaní Nemci mohli byť napokon radi, že s Juhoameričanmi dosiahli aspoň nerozhodný výsledok.

slovakia

left justify in out

Paraguajčania viedli v Kaiserslauterne po necelej štvrťhodine hry už 2:0 a neskôr aj 3:2, ale sľubný náskok nedokázali pretaviť do víťazstva. Remízu zariadil stredopoliar Bayeru Leverkusen Lars Bender. "Nationalelf" pritom nastúpila so všetkými oporami, chýbala len dvojica z Bayernu Mníchov Bastian Schweinsteiger, Mario Götze. Nemci si netradične vypočuli na svoju hru aj piskot od domácich fanúšikov. "Dobre, že takéto zaváhanie prišlo teraz, poslúži nám ako varovanie. Rozhodne nemôžeme takto hrať aj v kvalifikácii proti Rakúšanom," vyhlásil brankár Nemcov Manuel Neuer. Na víťazstvá zvyknutí Nemci nevyhrali už druhý zápas po sebe, predtým v príprave prehrali s Američanmi 3:4.

"V úvodných 10 až 15 minútach nám chýbala koncentrácia a hráči neplnili taktické pokyny. Bol to príšerný vstup do duelu. V prvom polčase sme vyprodukovali obrovské chyby, súperovi sme dopriali až príliš veľa priestoru, to sa nám v budúcnosti nesmie stať," opísal príčiny neúspechu tréner nemeckej reprezentácie Joachim Löw. "Nemáme príliš skúsený tím. remíza s jedným z najväčších favoritov budúcoročného svetového šampionátu je preto pre nás fantastický výsledok," povedal útočník Paraguaja Roque Santa Cruz. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona