Nemcom zmizlo nevedno kam 17 odsúdených teroristov

NETKY.SK • 29 Máj 2018, 12:48 • 2 min
Nemcom zmizlo nevedno kam 17 odsúdených teroristov

DÜSSELDORF - Nemecká spolková krajina Severné Porýnie-Vestfálsko hľadá na základe zatykača 17 ľudí, ktorí boli odsúdení za terorizmus, ale ušli z väzenia. Uviedol na server týždenník Focus s odvolaním na informácie zemského ministerstva spravodlivosti.

slovakia

left justify in out

Nástupu do väzenia sa v tejto spolkovej krajine vyhýba ďalších 4512 odsúdených. Uvedených 17 ľudí bolo odsúdených za 14 rôznych prípadov za členstvo v teroristickej skupine v Nemecku alebo v zahraničí. Podrobné informácie o odsúdených, ktorí nevstúpili do väznice, správa neuvádza.

 

Do väzenia v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko nenastúpilo ďalších 4512 právoplatne odsúdených. Všetkým, ktorí sa nástupu do väzenia vyhýbajú, hrozí sprísnenie už uložených trestov, a to minimálne o jeden rok, píše server.

 

V nemeckých väzniciach je teraz 153 islamistov, ktorí môžu predstavovať nebezpečenstvo, uviedol Spolkový kriminálny úrad (BKA) tento rok na začiatku apríla. Potvrdil, že je v krajine v súčasnosti zhruba 760 islamistov, ktoré úrady považujú za nebezpečné. Pred piatimi rokmi ich bolo asi 140, uvádzajú štatistiky BKA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona