Nemcom pravdepodobne opäť porastú platy

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 16:29 • 2 min
Nemcom pravdepodobne opäť porastú platy

BERLÍN - Napriek výraznému rastu tarifných miezd, ku ktorému došlo v uplynulých rokoch v Nemecku, zostáva podľa Ústavu pre makroekonómiu a výskum konjunktúry (IMK) priestor pre ich ďalší rast. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Ústav uskutočnil celoeurópske porovnanie miezd a nákladov na prácu. Spolu so sociálnymi odvodmi, nákladmi na vzdelávanie a daňami stojí pracovná hodina v nemeckom súkromnom hospodárstve 32,70 eura. Nemecko sa v EÚ v porovnaní s vlaňajškom nepohlo z ôsmeho miesta. Uviedla to nadácia Hansa Böklera. Ústav IMK patriaci nadácii sa pokladá za blízky odborom.

 

Riaditeľ ústavu Gustav Horn dnes upozornil na neistoty v globálnej ekonomike. Konkrétne sa zmienil o ohlásenom odchode Veľkej Británie z EÚ. „Keď sa chceme dostať cez toto nebezpečenstvo bez poškodenia, potrebujeme v EÚ silný vnútorný dopyt,“ uviedol s tým, že mzdy v Nemecku musia rásť silnejšie ešte roky, než bude priemer ich vzostupu v eurozóne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies