Nemci zatkli pašeráka podozrivého z utopenia piatich sýrskych migrantov

NETKY.SK • 23 December 2015, 14:31 • 2 min
Nemci zatkli pašeráka podozrivého z utopenia piatich sýrskych migrantov

BERLÍN - Polícia v Nemecku zatkla podozrivého pašeráka ľudí za utopenie piatich migrantov v apríli pri pobreží Turecka. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na dnešné oznámenie polície.

slovakia

left justify in out

Hovorca nemeckej spolkovej polície Jens Schobranski uviedol, že 37-ročného Sýrčana zatkli v utorok v meste Strausberg, neďaleko metropoly Berlín. Hovorca dodal, že príbuzný jedného z migrantov, ktorí sa utopili, vystopoval neidentifikovaného podozrivého a informoval o tom nemeckú políciu.

 

Podozrivý, ktorý prišiel do Nemecka v auguste ako utečenec, údajne vzal 2400 dolárov od sýrskych migrantov a aj napriek zlému počasiu ich nechal nastúpiť do malého člna smerujúceho do Grécka. Čln sa počas plavby prevrátil a potopil. Schobranski uviedol, že polícia dúfa, že predstúpia aj ďalší ľudia poškodení mužovým konaním. Zatknutému hrozia v prípade odsúdenia za obchodovanie s ľuďmi s následkom smrti najmenej tri roky väzenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies