Nemci zadržali 19-ročného Afganca, ktorý bojoval v radoch Talibanu

NETKY.SK • 27 Október 2016, 19:44 • 2 min
Nemci zadržali 19-ročného Afganca, ktorý bojoval v radoch Talibanu

KARLSRUHE - Z iniciatívy nemeckej Spolkovej prokuratúry zadržali úrady 19-ročného Afganca Wajida S. pre podozrenie z členstva v zahraničnom teroristickom zoskupení.

slovakia

left justify in out

Mladík sa mal ešte v roku 2013 pripojiť vo svojej vlasti k hnutiu Taliban a opakovane sa zúčastniť aj na jeho bojových akciách, uviedla dnes agentúra DPA s odvolaním sa na informácie, ktoré v Karlsruhe zverejnil nemecký generálny prokurátor.


Zadržaného by ešte dnes mali predviesť pred vyšetrujúceho sudcu Spolkového súdneho dvora, ktorý rozhodne o prípadnom uvalení väzby na jeho osobu.


Nemecké orgány dnes už skôr informovali o vznesení obvinenia voči 19-ročnému Sýrčanovi, ktorý údajne navštevoval Berlín preto, aby pre tzv. Islamský štát (IS) preskúmal potenciálne terče teroristických útokov. Shaas Al-M bol obvinený z členstva v zahraničnej teroristickej organizácii a porušenia zákona, ktorý reguluje predaj a prepravu vojenských zbraní, informovala Spolková prokuratúra.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona