Nemci vnímajú svoju krajinu ako mocnosť s dominantným postavením v EÚ

NETKY.SK • 28 Marec 2015, 14:58 • 2 min
Nemci vnímajú svoju krajinu ako mocnosť s dominantným postavením v EÚ

BERLÍN - Prevažná časť obyvateľov Nemecka sa domnieva, že dominantné postavenie ich krajiny v rámci Európskej únie sa zvýšilo. Vyplýva to z výsledkov dnes zverejneného prieskumu, podľa tento názor zastáva až 84 percent Nemcov.

slovakia

left justify in out

S vyjadrením, že Nemecko je "dnes viac než predtým hlavnou politickou a ekonomickou mocnosťou v EÚ", súhlasilo 84 percent opýtaných, pričom len 14 percent z nich s týmto tvrdením nesúhlasilo.

 

Prieskum inštitútu TNS, zrealizovaný pre nemecký časopis Der Spiegel, sa uskutočnil na vzorke 1000 respondentov, napísala agentúra DPA.

 

Len 27 percent opýtaných sa domnieva, že nemecká vláda sa v Európe správa "príliš víťazoslávne". Podľa dvoch tretín respondentov Nemecko svoju moc uplatňuje "miernym spôsobom", 71 percent z nich by napriek tomu uvítalo, aby Nemecko pri svojich aktivitách v rámci EÚ "nebolo rezervovanejšie".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona