Nemci varujú: Nepoužívajte Google, ak sa bojíte americkej špionáže

NETKY.SK • 3 Júl 2013, 15:27 • 2 min
Nemci varujú: Nepoužívajte Google, ak sa bojíte americkej špionáže

BERLÍN - Nemecký vrchný predstaviteľ bezpečnosti uviedol, že užívatelia internetu, ktorí sa obávajú sledovania americkou tajnou službou, by mali prestať používať americké webové stránky ako Google a Facebook.

slovakia

left justify in out

Informácie o sledovaní internetovej komunikácie americkou Národnou bezpečnostnou agentúrou vyvolali pobúrenie v Európe a výzvy za sprísnenie medzinárodných pravidiel na ochranu dát. Nemecký minister vnútra Hans-Peter Friedrich povedal v stredu novinárom v Berlíne, že "ktokoľvek sa obáva, že jeho komunikácia je nejakým spôsobom sledovaná, by mal používať služby, ktoré neprechádzajú cez americké servery".

Friedrich tiež povedal, že nemeckí predstavitelia sú v spojení s ich americkými náprotivkami "na všetkých úrovniach" a na budúci týždeň sa do Washingtonu chystá delegácia, ktorej cieľom bude s americkými partnermi prediskutovať sťažnosti obyčajných ľudí ako aj európskych diplomatov na ich sledovanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona