Nemci v semifinále možno bez dvojice Khedira - Gomez

NETKY.SK • 3 Júl 2016, 11:01 • 2 min
Nemci v semifinále možno bez dvojice Khedira - Gomez

BORDEAUX - Nemeckí futbalisti si vychutnávajú postup do semifinále EURO 2016, vo štvrtkovom súboji v Marseille im však možno budú chýbať pre zranenie dvaja hráči základnej zostavy. Stredopoliar Sami Khedira a hrotový útočník Mario Gomez nedohrali sobotňajší štvrťfinálový súboj s Talianskom (1:1 pp a sn, 6:5 na strely z 11 m) pre svalové problémy a ich účasť v ďalšom zápase je otázna.

slovakia

left justify in out

Khedira vydržal na trávniku iba štvrťhodinu, potom musel prepustiť miesto Bastianovi Schweinsteigerovi. "Nebolo to nič pozitívne pre Khediru, že musel ísť dole už po pätnástich minútach. Má svalové problémy v oblasti stehna. Nie som si istý, že bude pripravený na štvrtkový duel," informoval tréner úradujúcich majstrov sveta Joachim Löw.

 

Práve Schweinsteiger by mohol nahradiť stredopoliara Juventusu Turín v základnej jedenástke vo štvrtkovom stretnutí. "Bolo jasné, že počas turnaja budeme Bastiana potrebovať. Počínal si dobre, tvrdo pracoval a bolo dôležité mať na ihrisku jeho skúsenosti. Zranenia či tresty nie sú vo futbale ničím nezvyčajným, potrebujete mať na takomto turnaji rôzne typy hráčov," poznamenal nemecký kouč.

 

Rovnako nedohral v sobotu ani Gomez, ktorého v 72. minúte vystriedal Julian Draxler. "Mario má takisto problémy svalového charakteru. Myslím si, že išiel z ihriska dostatočne skoro," dodal Löw, ktorého citovala agentúra dpa. Aj keby sa dvojica Khedira - Gomez stihla uzdraviť, v semifinále bude trénerovi určite jeden kľúčový hráč chýbať. Stopér Mats Hummels vynechá zápas pre kartový trest. Nemci sa v dueli o postup do finále stretnú s úspešnejším z dvojice Francúzsko - Island.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona