Nemci štvrtýkrát po sebe do semifinále

NETKY.SK • 5 Júl 2014, 07:53 • 2 min
Nemci štvrtýkrát po sebe do semifinále

RIO DE JANEIRO - Futbalisti Nemecka postúpili do semifinále XX. majstrovstiev sveta v Brazílii. V piatkovom úvodnom štvrťfinálovom stretnutí na štadióne Maracana v Riu de Janeiro si Nemci poradili s Francúzmi 1:0 (1:0) a trinásty raz nebudú chýbať medzi štyrmi najlepšími tímami svetového šampionátu.

slovakia

left justify in out

Do semifinále postúpili rekordný štvrtý raz po sebe. Jediný a rozhodujúci gól stretnutia strelil už v 13. min stopér Borussie Dortmund Mats Hummels, ktorý sa presadil hlavičkou po priamom kope Toniho Kroosa. 

Trojnásobní majstri sveta Nemci sa stretnú v semifinále s postupujúcim z dua Brazília - Kolumbia. Tento juhoamerický súboj je na programe v piatok o 22.00 h SELČ vo Fortaleze. 

Štvrťfinále - piatok: 
Francúzsko - Nemecko 0:1 (0:1) 

 

 


Gól: 13. Hummels, ŽK: 54. Khedira, 80. Schweinsteiger (obaja Nem.), rozhodovali: Pitana - Maidana, Belatti (všetci Arg.), 74 240 divákov 

Zostavy: 
Francúzsko: Lloris - Debuchy, Varane, Sakho (72. Koscielny), Evra - Pogba, Cabaye (73. Rémy), Matuidi - Valbuena (85. Giroud), Benzema, Griezmann 
Nemecko: Neuer - Lahm, J. Boateng, Hummels, Höwedes - Schweinsteiger, Khedira - Th. Müller, Kroos (90.+ Kramer), Mesut Özil (83. Götze) - Klose (69. Schürrle) 

Úvodnú šancu zápasu mali Francúzi, keď strela Benzemu smerovala tesne vedľa, ale skóre duelu otvorili Nemci. Na priamy kop Kroosa si v 13. min nabehol Hummels a peknou hlavičkou rozvlnil sieť - 0:1. V 34. min opäť pohrozili "Les Bleus". Najprv volej Valbuenu vyrazil Neuer a dorážku Benzemu vytesnil na rohový kop Hummels. V závere prvej časti sa neujala ani strela aktívneho Benzemu. 

 

Po takmer hodine hry hlavičkou ohrozil bránku Nemecka Varane, ale Neuer bez problémov lapil jeho zakončenie. Vo vynikajúcom defenzívnom výkone pokračoval Hummels, ktorý zblokoval ďalšiu strelu Benzemu zo sľubnej pozície. V 82. min zlyhal v tutovke striedajúci Schürrle, keď bol na konci rýchleho brejku po rohu Francúzov. V nadstavenom čase opäť neuspel Benzema, jeho strelu ľavačkou pohotovo vyrazil Neuer a Nemci postúpili do semifinále štvrtýkrát v sérii. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies