Nemci si splnili povinnú jazdu, na záverečný turnaj sa poľahky kvalifikovali

NETKY.SK • 6 Október 2017, 12:51 • 2 min
Nemci si splnili povinnú jazdu, na záverečný turnaj sa poľahky kvalifikovali

BELFAST - Futbalisti Nemecka si zabezpečili účasť na majstrovstvách sveta 2018, keď vo štvrtok večer zdolali Severné Írsko 3:1 na jeho pôde a C-skupinu európskej časti kvalifikácie vedú s plným bodovým ziskom (27 z deviatich zápasov). Severní Íri za nimi zaostávajú na druhej priečke o osem bodov. Nemcom by bol stačil na postupovú definitívu v Belfaste aj nerozhodný výsledok.

slovakia

left justify in out

Úradujúci majstri sveta mali zápas pevne pod kontrolou, viedli už v 2. min po nádhernej ďalekonosnej strele Sebastiana Rudyho. V 21. min zvýšil na 2:0 Sandro Wagner, tretí zásah pripojil štyri minúty pred vypršaním riadneho hracieho času Joshua Kimmich. Domáci stačili už iba znížiť v nadstavenom čase zásluhou Josha Magennisa.

"Som spokojný. Dali sme rýchly gól a kontrolovali sme zápas. Pridali sme druhý presný zásah a duel bol rozhodnutý. Vedeli sme, že Severné Írsko bude hrať defenzívne, preto bolo dôležité ísť rýchlo do vedenia," sumarizoval na pozápasovej tlačovej konferencii nemecký tréner Joachim Löw. "Nebolo to také jednoduché. Teraz sme však šťastní, že sme to zvládli. Celkovo to bol z našej strany dobrý výkon," povedal strelec tretieho nemeckého gólu Joshua Kimmich. Hráči "Nationalelf" si nezabezpečili iba priamy postup na MS, ale aj prémie. Nemecký futbalový zväz (DFB) rozdelí medzi hráčov 4,3 milióna eur, každý z kvalifikačného kádra dostane za zápas 20-tisíc eur. Maximum pre jedného hráča je 200-tisíc eur.

"Rýchly gól sťažil našu situáciu, chvíľu nám trvalo, kým sme sa rozbehli," uviedol tréner Severných Írov Michael O'Neill pre Sky Sports. "V druhom polčase sme loptu lepšie posúvali. S hráčmi ako Toni Kroos či Mats Hummels je ťažké držať krok s loptou. Pre nás to bol bonusový zápas. Mohli sme dostať aj štyri góly či päť. Udržali sme však náš gólový rozdiel v zdravých medziach," dodal O´Neill. Jeho tím skončí v C-skupine na 2. mieste, ale zatiaľ nemá istotu baráže. Posledné vystúpenie čaká v nedeľu Severných Írov na pôde Nórska.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies