Nemci si robili žarty z argentínskych gaučov, zastal sa ich šéf DFB

NETKY.SK • 16 Júl 2014, 17:52 • 2 min
Nemci si robili žarty z argentínskych gaučov, zastal sa ich šéf DFB

BERLÍN - Vlna kritiky sa zniesla na skupinu nemeckých futbalistov, ktorí oslavovali titul majstrov sveta.

slovakia

left justify in out

Šestica, medzi ktorou boli aj útočník Miroslav Klose, strelec víťazného gólu vo finále Mario Götze či super-náhradník Andre Schürrle, si počas utorkových búrlivých osláv po návrate národného tímu z MS do Berlína posmešným tancom robila žarty zo svojho zdolaného súpera Argentíny.
     

Klose a spol. sa chytili okolo ramien, všetci sa predklonili a akože zhrbení začali spievať "takto chodia gaučovia (juhoamerickí pastieri dobytka, pozn.)" a potom svorne vyskočili, vystreli sa a zakričali: "a takto chodia Nemci".
     

Denník Frankfurter Allgemeine Zeitung napísal, že urážlivý akt poškodil imidž Nemecka ako tolerantnej krajiny, hitom na sociálnej sieti Twitter bol v stredu odkaz s "hashtagom #gauchogate".
     

Oslavujúcich hráčov sa zastal šéf Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Wolfgang Niersbach, ktorý uviedol, že "hráči predviedli tanec a spev spontánne a určite nechceli nikoho uraziť". Niersbach dodal, že napíše svojmu argentínskemu partnerovi Juliovi Grondonovi, že v podaní futbalistov nešlo o pokus uraziť ľudí jeho krajiny.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies