Nemci schválili pomoc Cypru z eurovalu

NETKY.SK • 18 Apríl 2013, 13:25 • 2 min
Nemci schválili pomoc Cypru z eurovalu

BERLÍN - Dolná komora nemeckého parlamentu vo štvrtok veľkou väčšinou schválila medzinárodnú pomoc pre Cyprus v hodnote 10 mld. eur. Z celkovo 602 prítomných poslancov podporilo pomoc pre Cyprus 487 zákonodarcov.

slovakia

left justify in out

Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble vo štvrtok vyzýval nemeckých zákonodarcov, aby schválili medzinárodnú finančnú pomoc pre Cyprus. "Postupne krok po kroku získavame naspäť dôveru. Pri pohľade na trhy zistíme, že ešte stále na nich vládne neistota a nervozita, je však podstatne nižšia ako pred troma, dvoma, či jedným rokom,“ povedal Schäuble. "Pomoc pre Cyprus zabezpečuje úspech, ktorý sme už v eurozóne dosiahli,“ dodal Schäuble s tým, že je potrebné venovať sa prevencii problémov na Cypre, aby sa neobjavili v iných krajinách eurozóny.

Schäuble zároveň vyhlásil, že ak by Cyprus zbankrotoval, znamenalo by to "významné riziko“, že nákaza by sa rozšírila na Grécko, ako aj na ďalších zraniteľných členov eurozóny. Šéf poslancov Sociálnodemokratickej strany Nemecka v parlamente Frank-Walter Steinmeier uviedol, že jeho strana v parlamente pomoc Cypru podporí, kritizoval však vládu za to, že najprv súhlasila s plánom, aby sa na pomoci pre Cyprus podieľali vklady občanov. "Pán Schäuble, či už ste to žiadali, alebo ste sa jednoducho iba pridali k ostatným pri podpore tohto kroku, je to obrovská chyba,“ povedal Steinmeier.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona