Nemci sa pripravili na Ronalda, Podolski myslí na titul

NETKY.SK • 15 Jún 2014, 10:51 • 2 min
Nemci sa pripravili na Ronalda, Podolski myslí na titul

SALVADOR - Futbalisti Nemecka a Portugalska vstúpia do turnaja majstrovstiev sveta pondelkovým vzájomným súbojom a najväčším šlágrom G-skupiny.

slovakia

left justify in out

Úvodný výkop duelu v Salvadore je naplánovaný na 18.00 h SELČ.

 

Nemci na ostatných troch svetových šampionátoch ani raz nechýbali v semifinále. Ani raz sa však netešili z titulu a za predmetné obdobie majú na svojom konte jedno druhé a dve tretie miesta. Tréner "Nationalelf" Joachim Löw si uvedomuje dôležitosť úvodného zápasu pre naplnenie tímových cieľov, ako aj kvalitu protivníka, ktorá podľa neho nestojí len na hviezde Realu Madrid. "Portugalsko nie je iba Cristiano Ronaldo. Je to mimoriadne nebezpečný tím, majstri sveta v protiútokoch. Budú pre nás ťažkým orieškom," vyhlásil kormidelník Nemecka a na margo Ronalda dodal: "Nemôžete ho len tak eliminovať, je to hráč, ktorý strieľa päťdesiat gólov za sezónu. Pripravili sme sa však, sledovali sme veľa videí a vieme, čo od neho môžeme očakávať." 

 

Štart 29-ročného rodáka z Madeiry bol pred zápasom otázny, nedávno ho trápila zapálená šľacha aj svalové zranenie v ľavej nohe. Ronaldov spoluhráč Eduardo však odmietol špekulácie o absencii najvýraznejšej postavy Portugalčanov. "Cristiano trénuje naplno. Sme si istí, že bude stopercentne pripravený pomôcť nám a odohrá skvelý zápas," citoval brankára Eduarda portál fifa.com. "Najväčšia osobnosť svetového futbalu tu musí byť a pomôcť nám dosiahnuť cieľ. Spoliehame sa na nášho kapitána," citoval portál independent.co.uk obrancu Bruna Alvesa. 

 

Portugalčanom sa na veľkých turnajoch proti Nemcom v posledných rokoch nedarí. Vo vzájomnom súboji o bronz v roku 2006 nemeckí futbalisti vyhrali na domácich MS 3:1. V zápasoch týchto dvoch tímov na európskych šampionátoch v rokoch 2008 a 2012 uspeli rovnako Nemci - pred šiestimi rokmi zvíťazili 3:2, predvlani vyhrali 1:0. Zverenci Joachima Löwa neprehrali ostatných jedenásť medzištátnych zápasov, Portugalčania osem. Obe mužstvá potvrdili streleckú formu v generálkach na šampionát: Nemci zdolali Arménov 6:1, hráči pod vedením trénera Paula Benta rozstrieľali Írov 5:1. Futbalisti Portugalska majú z posledných šiestich zápasov na MS na konte jediné víťazstvo nad KĽDR (7:0), v zvyšných piatich dueloch skórovali len raz. 

 

Nemecký útočník Lukas Podolski verí, že jeho tím môže v Brazílii dokráčať až k titulu. "Som tu, aby som zdvihol nad hlavu trofej," vyhlásil zakončovateľ londýnskeho Arsenalu. Dvadsaťdeväťročný kanonier je podľa vlastných slov v dobrej kondícii a pripravený pomôcť spoluhráčom v ich úvodnom dueli. "Počas tréningov som sa cítil výborne a som stopercentne v poriadku," dodal Podolski, ktorý pravdepodobne nastúpi v základnej zostave Nemecka. Len miesto na lavičke náhradníkov zrejme zostane útočníkovi Miroslavovi Klosemu, ktorý potrebuje dva presné zásahy na prekonanie 15-gólového rekordu Brazílčana Ronalda, najlepšieho strelca v histórii svetových šampionátov. 

 

V G-skupine figurujú aj Ghana a USA, ich vzájomný zápas je na programe v pondelok o 24.00 h SELČ v Natale. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies