Nemci privítajú Angličanov a rozlúčia sa s Podolským, budú aj slzy, vraví Bierhoff

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 12:46 • 2 min
Nemci privítajú Angličanov a rozlúčia sa s Podolským, budú aj slzy, vraví Bierhoff

DORTMUND - Nemecko verzus Anglicko je bez ohľadu na typ stretnutia stále veľký futbalový šláger. Stredajší prípravný duel v Signal-Iduna-Parku v Dortmunde (začiatok o 20.45 h, rozhoduje Slovinec Skomina) bude okorenený rozlúčkou domáceho útočníka Lukasa Podolského s najcennejším dresom.

slovakia

left justify in out

Iba Lothar Matthäus (150) a Miroslav Klose (137) odohrali v tíme NationalElf viac stretnutí, pre 31-ročného rodáka z poľských Gliwíc bude mať posledný zápas poradové číslo 130. Nazbieral ich počas necelých 17 rokov, počas ktorých nastrieľal 48 reprezentačných gólov.

"Myslím si, že to bude viac ako dôstojná rozlúčka. Zaslúži si ju. Zápas s Anglickom, to je absolútna klasika, navyše pred fantastickým dortmundským publikom," uviedol kormidelník úradujúcich majstrov sveta Joachim Löw. "Vyzerá to tak, že budú aj slzy," podotkol manažér Nemcov Oliver Bierhoff.

 

"Podolski je nielen skvelý zakončovateľ, ale aj človek do partie. Práve on bol v národnom drese dlhé roky tzv. faktorom zábavy, teda tým, ktorý sa staral o dobrú náladu," tvrdil na videu portálu kicker.de jeden z fanúšikov odetý v národnej trikolóre Nemcov.

Nemci majú s Angličanmi nepriaznivú bilanciu 14 víťazstiev - 16 prehier, 4 zápasy sa skončili remízou. Ostrovania ich v nateraz poslednom prípravnom súboji pred necelým rokom v Berlíne zdolali 3:2. "Súboje Nemecka s Anglickom skrývajú v sebe vždy náboj, ktorý sa páči fanúšikom. Aj o to vo futbale ide," uviedol Oliver Bierhoff.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies