Nemci pri jubileu deklasovali Portugalčanov

NETKY.SK • 17 Jún 2014, 07:35 • 2 min
Nemci pri jubileu deklasovali Portugalčanov

SALVADOR - Impozantne vstúpili futbalisti Nemecka do turnaja na XX. majstrovstvách sveta v Brazílii, keď v pondelkovom stretnutí G-skupiny v Salvadore zdolali Portugalčanov presvedčivo 4:0 (3:0). Tím trénera Joachima Löwa rozhodol o svojom víťazstve v jubilejnom 100. zápase Nemcov na svetových šampionátoch už v I. polčase, v ktorom sa o trojgólové vedenie postarali dvakrát Thomas Müller a raz Mats Hummels.

slovakia

left justify in out

V 12. min otvoril skóre z pokutového kopu Müller, o polhodinu neskôr hlavičkou po rohovom kope zvýšil Hummels a v nadstavenom čase úvodného dejstva sa opäť presadil Müller. Dvadsaťštyriročný ofenzívny hráč však bol naďalej pri chuti, v 78. min skóroval aj tretíkrát. Je autorom prvého hetriku na MS 2014 a zároveň zveľadil svoje konto na osem presných zásahov v histórii tohto svetového podujatia. Portugalské mužstvo hralo od 37. min bez vylúčeného stopéra Pepeho. V G-skupine je v pondelok o 24.00 h SELČ v Natale na programe duel Ghana - USA.

Výsledok - pondelok - G-skupina: 
Nemecko - Portugalsko 4:0 (3:0) 
Góly: 12. (z pok. kopu), 45.+ a 78. Th. Müller, 32. Hummels, ŽK: 11. Joao Pereira, ČK: 37. Pepe (obaja Portug.), rozhodovali: Mažič - Ristič, Djurdjevič (všetci Srb.), 52 000 divákov 

 



Zostavy: 
Nemecko: Neuer - J. Boateng, Mertesacker, Hummels (73. Mustafi), Höwedes - Lahm - S. Khedira, T. Kroos - Özil (63. Schürrle), M. Götze - Th. Müller (82. Podolski) 
Portuglasko: Rui Patrício - Joao Pereira, Pepe, Bruno Alves, Fábio Coentrao (65. A. Almeida) - Miguel Veloso (46. Ricardo Costa) - Joao Moutinho, Raul Meireles - Nani, Cristiano Ronaldo - Hugo Almeida (28. Éder) 

Prvú vážnejšiu šancu si utvorili Portugalčania, ale Ronaldo z ľavej strany neprestrelil v 8. min Neuera, ktorý vyrazil jeho pokus. Vzápätí mohli na druhej strane udrieť Nemci, keď brankár Patrício prihral loptu rovno na Khediru, ktorý však z diaľky tesne minul portugalskú svätyňu. Po desiatich minútach hry odpískal hlavný arbiter Mažič po zákroku Pereiru na Götzeho pokutový kop. Ten bezpečne premenil umiestnenou strelou k ľavej žrdi Müller. V 25. min pohrozil Nani strelou z hranice šestnástky, ale lopta skončila tesne nad brvnom. Nedáš - dostaneš sa potvrdilo o chvíľu neskôr. V 32. min Kroosov roh zužitkoval presnou hlavičkou Hummels - 2:0. Ďalší úder pre portugalský tím prišiel v 37. min, keď Pepe zasiahol do tváre Müllera a vzápätí sa ho jemne dotkol hlavou, pre tento počin nemal pochopenie srbský rozhodca a ukázal mu červenú kartu. Nemci využili početnú prevahu v nadstavenom čase, keď opäť po spolupráci s Kroosom prestrelil Patrícia ľavačkou Müller. 

 

Po zmene strán tempo hry opadlo. Nemci kontrolovali vývoj, v 51. min mohli zvýšiť svoje vedenie, ale najskôr Özil stroskotal na portugalskom brankárovi a potom ani Müller hlavičkoval nad. V 69. min sa v sľubnej pozícii ocitol Götze, no jeho pokus zblokoval obranca. Na opačnej strane Naniho strelu z diaľky štvrťhodinu pred koncom vyrazil Neuer. V 78. min Schürrleho prudkú prihrávku z pravej strany nedokázal "skrotiť" Patrício a Müller ponuku na hetrik zužitkoval s radosťou - 4:0. Čestný úspech Portugalska mohol v nadstavenom čase dosiahnuť Ronaldo, ale jeho delovku z priameho kopu vyboxoval Neuer. Nemci dosiahli jubilejné desiate víťazstvo nad Portugalčanmi, štvrté za sebou na významnom podujatí a navyše natiahli svoju sériu triumfov v medzištátnych súbojoch na tucet. 

Tabuľka G-skupiny: 
1. Nemecko 1 1 0 0 4:0 3 
2. Portugalsko 1 0 0 1 0:4 0 
USA a Ghana ešte nehrali. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies