Nemci pred duelom so Slovákmi bojujú so zraneniami

NETKY.SK • 25 Máj 2016, 18:19 • 2 min
Nemci pred duelom so Slovákmi bojujú so zraneniami

ASCONA - Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw rieši pred blížiacimi sa majstrovstvami Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla) otázku zdravotného stavu mnohých svojich zverencov. Nemci, ktorí si v nedeľu 29. mája v Augsburgu zmerajú sily so Slovákmi v medzištátnom prípravnom stretnutí, už zarezávajú v tréningovom kempe vo švajčiarskej Ascone. Niekoľko hráčov zo širšieho 27-členného kádra však pre zdravotné problémy netrénuje, viacerí sa vrátili do riadneho procesu len nedávno po dlhých absenciách.

slovakia

left justify in out

Zranenie kolena vyradilo v marci z hry aj stredopoliara Bastiana Schweinsteigera, kedysi stálicu základnej zostavy "Nationalelf". "Cítim sa dobre," citoval portál espnfc.com 31-ročného záložníka Manchestru United, ktorý doplnil: "Výsledky z mojej poslednej magnetickej rezonancie vyzerali naozaj dobre. Teraz potrebujem dostať sa nazad do tréningového procesu s mužstvom."

Vo štvrtok by sa mal po svalovom zranení vrátiť na ihrisko stredopoliar Sami Khedira, pre indispozície zo sobotňajšieho finále Nemeckého pohára chýbali na tréningu Mats Hummels a Marco Reus. Stopér Hummels, ktorý v pondelok podpísal päťročný kontrakt s Bayernom Mníchov, si roztrhol lýtkový sval, no podľa Löwa sa do začiatku turnaja stihne dať do poriadku. Ofenzívny univerzál Borussie Dortmund Reus má problém v oblasti priťahovača. Z dlhodobých zranení sa len nedávno vystrábili Julian Draxler, Benedikt Höwedes a Jérome Boateng.

Kormidelník Nemcov Löw musí do utorka 31. 5. zúžiť káder o štyroch hráčov, výsledkom bude konečný výber s 23 futbalistami, ktorí pocestujú na európsky šampionát. Nemecko si v základnej C-skupine ME zmeria sily s Poľskom, Ukrajinou a Severným Írskom.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies