Nemci posprejovali v Singapure vlak metra, potrestali ich väzením a palicovaním

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 09:34 • 2 min
Nemci posprejovali v Singapure vlak metra, potrestali ich väzením a palicovaním

SINGAPUR - Dvoch nemeckých mladíkov odsúdili dnes v Singapure na deväť mesiacov väzenia a tri údery palicou za vniknutie do vozovne a posprejovanie vlaku metra. Informovala o tom nemecká tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Dvaja muži zo severonemeckého Lipska vo veku 22 a 21 rokov sa priznali k vandalstvu a nedovoleného vstupu na cudzí pozemok. Ich právnik Christopher Bridges na súde uviedol, že mladíci svoj čin "ľutujú" a ponúkli 6500 singapurských dolárov (4750 USD) ako náhradu nákladov na vyčistenie vlaku. Ich ponuku však spoločnosť verejnej dopravy odmietla.

 

Právnik zdôraznil aj mladý vek svojich klientov a skutočnosť, že išlo o ich prvé porušenie zákona, za ktoré už strávili vo väzbe 14 týždňov. Začiatok trestu odňatia slobody by mal byť stanovený už na 22. novembra, keď mladíkov zadržali.

 

Sudca Liew Thiam Leng vo svojom rozsudku poznamenal, že Nemci sa vlámali na strážené miesto trikrát, čo je vážne narušenie bezpečnosti, a miesto si najprv pozorne obhliadli. "Trestné činy boli dobre naplánované a premyslené," uviedol sudca a upozornil, že vinníci tiež narušili verejnú dopravu, lebo posprejovaný vlak musel byť na určitý čas vyradený z prevádzky.

 

Nemecký právnik Rüdiger Ackermann, ktorý má prax v Singapure a na súdnom procese zastupoval záujmy rodín obvinených mladíkov, vyhlásil: "Ak človek príde do cudzej krajiny, musí rešpektovať jej zákony."

 

Dodal, že hoci netlieska využívaniu telesných trestov, nie je jeho úlohou kritizovať uplatňovanie legislatívy inej krajiny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies