Nemci pokračujú v repatriácii zlata, vo Frankfurte je už okolo 1400 ton

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 07:02 • 2 min
Nemci pokračujú v repatriácii zlata, vo Frankfurte je už okolo 1400 ton

BERLÍN - Nemecká centrálna banka pokračuje v repatriácii zlata do trezorov v domovskej krajine, uviedol dnes prezident Bundesbank Jens Weidmann. Informoval o tom spravodajský server Sputnik, ktorý sa odvolal na nemeckú stanicu Deutsche Welle.

slovakia

left justify in out

Nemecké zlaté rezervy sú po USA druhé najväčšie na svete. Dosahujú približne 3400 ton, avšak väčšina rezerv sa nachádza mimo územia Nemecka. Berlín v roku 2013 prijal v tomto smere nový koncept, na základe ktorého by sa minimálne polovica nemeckých zlatých rezerv mala od roku 2020 nachádzať v trezoroch centrálnej banky vo Frankfurte nad Mohanom. Ako uviedol Weidmann, do dnešných dní presunula centrálna banka do trezorov vo Frankfurte okolo 366 ton zlata v hodnote približne 11,5 miliardy eur.

 

"To znamená, že momentálne tu máme zhruba 1400 ton, čo predstavuje vyše 41 % z celkových zlatých rezerv Nemecka. Postupujeme podľa plánu," citovala Weidmanna nemecká stanica Deutsche Welle. Zvyšok nemeckých zlatých rezerv bude v budúcnosti uložených v Londýne a New Yorku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies