Nemci podľa ministra musia rátať s terorizmom

NETKY.SK • 26 Marec 2016, 14:29 • 2 min
Nemci podľa ministra musia rátať s terorizmom

BERLÍN - Nemecký minister spravodlivosti Heiko Maas nevylučuje možnosť, že po útokoch v Belgicku sa teroristi zamerajú aj na Nemecko. Vyjadril sa tak v rozhovore pre dnešné vydanie denníka Saarbrücker Zeitung, z ktorého cituje agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Nesmieme sa spoliehať na to, že medzinárodný terorizmus bude donekonečna obchádzať Nemecko," povedal Maas a dodal, že spolková republika je už dlhšie považovaná za potenciálne miesto teroristických útokov. Nemcom napriek tomu odkazuje, že by nemali podľahnúť panike.

 

"Naše bezpečnostné orgány urobia všetko v ich silách, aby takýmto útokom zabránili a ľudí v Nemecku čo najlepšie ochránili... Ak by sme teraz úplne ustrnuli od strachu a hrôzy, potom by teroristi dosiahli svoj cieľ," upozornil nemecký minister spravodlivosti.

 

Utorňajšie bombové útoky na letisku a stanici metra v Bruseli, spájané s činnosťou organizácie Islamský štát, si vyžiadali dokopy 31 obetí na životoch a približne 300 zranených.

 

Pred možnosťou ďalších podobných útokov varoval v piatok aj francúzsky prezident Francois Hollande. Sieť islamských radikálov stojaca za masovým zabíjaním v Bruseli a predtým v Paríži je podľa neho momentálne "likvidovaná", avšak hrozbu naďalej predstavujú iné teroristické bunky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona