Nemci podali výborný výkon, nakoniec Švédsku podľahli

NETKY.SK • 8 Máj 2015, 07:25 • 2 min
Nemci podali výborný výkon, nakoniec Švédsku podľahli

PRAHA - Hokejisti Švédska vyhrali vo štvrtok na MS nad Nemeckom 4:3. Tri korunky si tak po Kanade v pražskej A-skupine prakticky zabezpečili postup do štvrťfinále.

slovakia

left justify in out

Nemci zaskočili súpera aktívnou hrou, ktorej sprvoti chýbali útočné realizácie, ale aspoň určili smerovanie zápasu. To pre Švédov nebolo nijako lichotivé, pôsobili príliš chladne, naopak nadšene hrajúci súper bol čoraz dobiedzavejší.

Oprava mantinelu s takmer polhodinovým zdržaním pomohla trom korunkám k dvom rýchlym gólom, ale Nemci sa nevzdali a ešte v prvej časti znížili. Druhá tretina bola v ich podaní suverénne najlepšou na turnaji. Prvých 5 minút excelentne ustáli 5-minútové oslabenie, keď všetko zblokovali a obetavosť ich zdobila aj naďalej, v protiklade k bezduchej hre Švédov. Nemci parádnym gólom vyrovnali a minimálne trikrát sa mohli dostať do vedenia, na druhej strane skvele chytal Pielmeier. V tretej tretine sa prejavila väčšia rutina a individuálna zručnosť hráčov Švédska, ktorí však víťazstvo museli brániť do poslednej minúty.

 

Švédi sa v ďalšom zápase stretnú v sobotu o 20.15 so Švajčiarmi, Nemci už v sobotu v rovnakom čase s Lotyšmi.

 

 

 

A-skupina:

Švédsko - Nemecko 4:3 (2:1, 0:1, 2:1)

Góly: 12. Möller (Lindström, Sjögren), 13. Lindström (Möller), 43. Klingberg (Kronwall, Möller), 49. Möller (Ekman-Larsson, Lindström) - 16. Kink (Rieder, Daschner), 30. Krämmer, 55. Plachta (Hospelt, Seidenberg). Vylúčení: 3:2 na 2 min., navyše: 20. Daschner 5+DKZ za nedovolené bránenie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0.

Švédsko: Enroth - Klefbom, Ekman-Larsson, Klingberg, Kronwall, Ahnelöv, Rahimi, Ekholm - Forsberg, Lander, Eriksson - Lindström, Sjögren, Möller - Ericsson, Rask, Lindholm - Hjalmarsson, Lundqvist, Josefson

Nemecko: Pielmeier - Krueger, Müller, Kohl, Goc, Daschner, Köppchen, Krupp - Reimer, Hager, Ehliz - Rieder, Pietta, Wolf - Kink, Hospelt, Plachta - Oppenheimer, Raedeke, Krämmer.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies