Nemci po prvý raz od roku 2000 zdolali Španielov, Löw velebil obranu

NETKY.SK • 19 November 2014, 08:07 • 2 min
Nemci po prvý raz od roku 2000 zdolali Španielov, Löw velebil obranu

VIGO - Konfrontácia dvoch posledných futbalových majstrov sveta sa skončila v prospech úradujúcich šampiónov.

slovakia

left justify in out

Nemci na štadióne vo Vigu po prvý raz od roku 2000 zdolali Španielov v zápase poznačenom hustým dažďom a početnými absenciami na oboch stranách. "Myslím si, že lepší záver roka sme si ani nemohli predstaviť. Som veľmi spokojný predovšetkým s našou hrou v obrane. Defenzíva pracovala počas celého zápasu spoľahlivo a v útoku sme si najmä v druhom polčase vypracovali väčšie šance," povedal pre akreditované médiá nemecký kouč Joachim Löw, ktorému na štadióne Balaidos chýbali Jerome Boateng, Manuel Neuer, Mats Hummels, Marco Reus, Andreas Schürrle a Bastian Schweinsteiger, v 23. minúte musel navyše ísť pre zranenie dolu z ihriska Thomas Müller.
      

O triumfe Nemcov rozhodol v 89. minúte Tony Kroos, ktorý strelou z diaľky zaskočil náhradného brankára Kika Casillu. "V poslednom dueli sezóny sme chceli za každú cenu uspieť a som veľmi rád, že proti silnému tímu sa nám to podarilo. Mali sme pevnú obranu a Španielom sme toho vpredu veľa nedovolili. Máme za sebou skvelý rok, môžeme byť hrdí na to, čo sme dokázali," nadchýnal sa stredopoliar Realu Madrid.
      

Španieli, ktorí sú súpermi Slovenska v kvalifikácii EURO 2016, prechádzajú po neúspešnom svetovom šampionáte v Brazílii obmenou kádra. Proti Nemcom debutoval v útoku Nolito z Celty Vigo, režisérsku taktovku postupne začína preberať Isco. "Treba si uvedomiť, že sme vo fáze prestavby mužstva. Som optimistom pokiaľ ide o budúcnosť. Zápas s Nemeckom bol veľmi vyrovnaný, oba tímy mali šance strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Napokon rozhodla ďalekonosná strela Kroosa," povedal tréner Vicente del Bosque.
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona