Nemci nehrajú ako majstri, po Poliakoch im vzali bod aj Íri

NETKY.SK • 15 Október 2014, 09:55 • 2 min
Nemci nehrajú ako majstri, po Poliakoch im vzali bod aj Íri

GELSENKIRCHEN - Nemeckí futbalisti prestali vyhrávať a ich médiá bijú na poplach. Deväťdesiatri dní po zisku štvrtého titulu majstrov sveta patrí Nemcom v tabuľke D-skupiny kvalifikácie ME 2016 až 4. priečka s jedným víťazstvom z troch zápasov a skóre 3:4.

slovakia

left justify in out

Aktuálne v rozpätí štyroch dní prišli dve nečakané zaváhania zverencov Joachima Löwa. Najprv historicky prvá prehra v Poľsku 0:2 a teraz domáca remíza s Irskom 1:1. Pritom domáci od 71. min viedli po peknej strele Tonyho Kroosa spoza šestnástky a húževnatý súper vyrovnával až v štvrtej minúte nadstaveného času, keď sa hosťujúci obranca John O´Shera presadil v šestnástkovom súboji s Matsom Hummelsom. Pre skúseného 33-ročného írskeho obrancu to bola veľká chvíľa v kariére, lebo skóroval v jubilejnom stom reprezentačnom zápase. Zaplnené tribúny v Gelsenkirchene a na nich 51 204 divákov v tej chvíli zmĺkli a o čosi neskôr začali pískať na svoje hviezdy.

 

"Jogi, robíš si z nás bláznov?“ napísal server denníka Bild na margo toho, že Nemcom utieklo víťazstvo v závere. "Na prsiach majú štyri majstrovské hviezdičky, ale nehrajú ako štvorhviezdičkoví. Nachádzame sa stále v majstrovskom spánku,“ doplnil kriticky Bild. 

 

"Sklamanie je obrovské. Našej hre chýbala šírka aj hĺbka. Vonkoncom sme nezvládli záverečných 5 minút. Hrali sme úplne niečo iné, ako dovtedy. Len sme nakopávali dlhé lopty. Chýbal nám pokoj. Neviem, prečo to tak bolo,“ krčil plecami tréner Nemecka Joachima Löw. 

 

Nemcom momentálne chýbajú viacerí zranení hráči na čele s triom majstrov sveta - Bastianom Schweinsteigerom, Mesutom Özilom a Samim Khedirom. Trio Per Mertesacker, Philipp Lahm a Miroslav Klose zasa ukončilo reprezentačnú kariéru. To však nie je pre svetových šampiónov z Brazílie, resp. ich nástupcov v reprezentačnom drese, ospravedlnenie. Mienkotvorný Frankfurter Allgemeine Zeitung v titulku internetovej verzie napísal, že výkon v Gelsenkirchene bol len "scvrknutým fragmentom majstrov sveta." "Slabé individuálne výkony, dlhé lopty bez fantázie a lajdácky prístup v poslednej minúte,“ takto FAZ pomenoval príčiny straty 2 bodov proti Írom. Na druhej strane, írsky tím, prežíval v závere po zisku bodu veľké emócie. 

 

"Aká výnimočná futbalová noc, v ktorej sme ukázali, že máme tímového ducha a nechceme prehrávať. Som rád, že som mohol byť súčasťou tohto zápasu,“ cituje server UEFA Johna O´Sheu. "Nikdy sa nevzdávame. Náš gól nebola náhoda, lebo aj predtým sme mali šancu. Momentálne máme v tabuľke 7 bodov z troch zápasov, a to sme hrali dvakrát vonku. Je to úžasné,“ komentoval tréner Írov Martin O´Neill. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies