Nemci napodobnili Brazílčanov a Talianov

NETKY.SK • 14 Júl 2014, 11:30 • 2 min
Nemci napodobnili Brazílčanov a Talianov

RIO DE JANEIRO - Reprezentačné dresy futbalistov Nemecka budú už zdobiť štyri hviezdy predstavujúce počet titulov majstrov sveta.

slovakia

left justify in out

Nemci nedeľňajším triumfom vo finále XX. svetového šampionátu v Riu de Janeiro nad Argentínčanmi 1:0 po predĺžení napodobnili Brazílčanov a Talianov. Už pred začiatkom MS 2014 prišli štatistici so zaujímavosťou, že keď má zostať zachovaná postupnosť, tak víťaznú trofej zdvihnú nad hlavu práve zverenci trénera Joachima Löwa. Brazíliu (1970, 1994) i Taliansko (1982, 2006) delilo od tretieho titulu k zisku štvrtého 24 rokov. Teraz sa k týmto dvom velikánom pridalo aj Nemecko (1990, 2014). Na Maracane zariadili nemecké víťazstvo dvaja striedajúci hráči. Prienik Andrého Schürrleho po ľavej strane a jeho center zužitkoval v 113. min excelentným zakončením Mario Götze, ktorý sa postaral o jedinú gólovú radosť finálového duelu.

 

Najúspešnejšou krajinou v histórii MS je s piatimi prvenstvami Brazília, ktorá piaty titul (2002) pridala po ôsmich rokoch od predchádzajúceho úspechu. Taliansko to malo šancu zopakovať práve na skončenom šampionáte, ale ju nevyužilo, keď stroskotalo už v základnej skupine. Nemecko môže ísť v brazílskych šľapajach, ak triumfuje na MS 2022 v Katare. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies