Nemci na Slovakia Cup aj s navrátilcom Sulzerom a nováčikom Krämmerom

NETKY.SK • 28 Január 2015, 16:35 • 2 min
Nemci na Slovakia Cup aj s navrátilcom Sulzerom a nováčikom Krämmerom

MNÍCHOV - Tréner nemeckej hokejovej reprezentácie Pat Cortina nominoval na turnaj Slovakia Cup v Banskej Bystrici (5.- 7. februára) mix mladších a starších hráčov.

slovakia

left justify in out

Do národného tímu sa po päťročnej prestávke vracia 30-ročný Alexander Sulzer. Obranca Kolína, ktorý má na konte 131 štartov v zámorskej NHL, naposledy reprezentoval svoju krajinu na "domácich" MS 2010. V 24-člennom menoslove figuruje jediný nováčik, debut v reprezentačnom A-tíme by si mal v Banskej Bystrici "odkrútiť" útočník Hamburgu Nicolas Krämmer. Jediným legionárom vo výbere je obranca Justin Krueger zo švajčiarskeho Bernu.

 

Nemeckí reprezentanti odohrajú prvý zápas na Slovakia Cup-e vo štvrtok 5. februára proti domácim Slovákom, o deň neskôr sa stretnú so Švajčiarmi. "Chceme si na turnaji preveriť výkonnosť mladíkov, o ktorých si myslíme, že sú pripravení predviesť sa na medzinárodnej scéne. Takisto potrebujeme vidieť v akcii aj niektorých skúsených profíkov, ktorí sa predstavili v národnom mužstve naposledy na Nemeckom pohári, respektíve majstrovstvách sveta. Mali by viesť tých mladších a pomôcť im s prechodom na vyšší 'level'. Čakajú nás veľké výzvy v podobe Slovenska a Švajčiarska," uviedol Cortina pre nemecké médiá.
      
Nominácia Nemecka na turnaj Slovakia Cup (5. – 7. februára 2015 v Banskej Bystrici):
brankári
- Danny aus den Birken (Kolín Haie), Timo Pielmeier (ERC Ingolstadt)
obrancovia - Justin Krueger (SC Bern, Švajč.), Daryl Boyle (EHC Mníchov), Jens Baxmann (Eisbären Berlín), Benedikt Kohl (ERC Ingolstadt), Björn Krupp (Grizzly Adams Wolfsburg), Alexander Sulzer, Moritz Müller (obaja Kolín Haie), Bernard Ebner (Düsseldorfer EG)
útočníci - Kai Hospelt, Matthias Plachta, Mirko Höfflin (všetci Adler Mannheim), Nicolas Krämmer (Hamburg Freezers), André Rankel (Eisbären Berlín), Philip Riefers (Augsburger Panther), Yannic Seidenberg (EHC Mníchov), Yasin Ehliz (Norimberg Ice Tigers), Gerrit Fauser (Grizzly Adams Wolfsburg), Patrick Hager (ERC Ingolstadt), Alexander Weiss, Philip Gogulla, Sebastian Uvira (všetci Kolín Haie), Daniel Pietta (Krefeld Pinguine)
      
Program Slovakia Cupu 2015:
štvrtok 5. februára: Slovensko – Nemecko 17.00 h
piatok 6. februára: Švajčiarsko – Nemecko 17.00 h
sobota 7. februára: Slovensko – Švajčiarsko 17.00 h



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona