Nemci na MS so šiestimi nováčikmi

NETKY.SK • 29 Apríl 2013, 17:21 • 2 min
Nemci na MS so šiestimi nováčikmi

MNÍCHOV - Dvaja hráči zo zámorskej hokejovej NHL sa predstavia v drese Nemecka na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta vo Fínsku a vo Švédsku. V 25-člennej nominácii trénera Pata Cortinu figurujú obranca Buffala Christian Ehrhoff a útočník Floridy Marcel Goc. Obaja sa pripoja k tímu priamo v Helsinkách. Informáciu zverejnil web Nemeckého hokejového zväzu.

slovakia

left justify in out

"Sú to vynikajúci hráči. Dôležitý je pre nás ich postoj, zaujíma ich nemecký tím a jeho výsledky," uviedol reprezentačný kormidelník Pat Cortina. Až šesť hráčov v jeho tíme zažije premiéru na svetovom šampionáte. Debutantmi budú Danny aus den Birken, Torsten Ankert, Jens Baxmann, Benedikt Kohl, Peter Lindlbauer a Marcel Noebels, ktorý je vo veku 21 rokov najmladším v kádri. Prekvapením je aj nominácia Lindlbauera, ktorý sezónu začínal v tretej najvyššej súťaži v Tölzer Löwen. Dvadsaťdvaročný obranca sa však počas sezóny etabloval nielen v Norimbergu, ale vypýtal si aj reprezentačnú pozvánku. Najskúsenejším hráčom tímu je Christoph Ullmann, ktorý doteraz odohral 131 zápasov v tíme Nemecka a čaká ho už deviaty svetový šampionát.

Nemecko bude v pondelok 6. mája o 15.15 SELČ súperom Slovenska v základnej skupine v Helsinkách.

Nominácia Nemecka na MS 2013 v hokeji:

Brankári: Danny aus den Birken (Kolín Haie), Dennis Endras (Adler Mannheim), Rob Zepp (Eisbären Berlín)
Obrancovia: Torsten Ankert (Kolín Haie), Jens Baxmann (Eisbären Berlín), Christian Ehrhoff (Buffalo Sabres, USA/NHL), Nikolai Goc (Adler Mannheim), Frank Hördler (Eisbären Berlín), Benedikt Kohl (Grizzly Adams Wolfsburg), Peter Lindlbauer (Thomas Sabo Ice Tigers Norimberg), Moritz Müller (Kolín Haie)
Útočníci: Marcel Goc (Florida Panthers, USA/NHL), Philip Gogulla (Kolín Haie), Thomas Greilinger (ERC Ingolstadt), Patrick Hager (ERC Ingolstadt), Marcus Kink (Adler Mannheim), Marcel Noebels (Adirondack Phantoms, USA/AHL), Daniel Pietta (Krefeld Pinguine), André Rankel (Eisbären Berlín), Felix Schütz (Kolín Haie), Yannic Seidenberg (Adler Mannheim), John Tripp (Kolín Haie), Christoph Ullmann (Adler Mannheim), Michael Wolf (Iserlohn Roosters)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies