Nemci majú v kabíne tričko podpísané ich majstrami sveta

NETKY.SK • 5 Júl 2014, 12:30 • 2 min
Nemci majú v kabíne tričko podpísané ich majstrami sveta

RIO DE JANEIRO - Nemeckí futbalisti majú svoj talizman, ktorý im pomáha k víťazstvám na majstrovstvách sveta.

slovakia

left justify in out

V kabíne im tréner Joachim Löw zavesil dres s podpismi hráčov, ktorí vybojovali pre Nemecko doterajšie tri tituly majstrov sveta (1954, 1974, 1990). Löw ho dostal ako darček 31. mája na "Slávnosti majstrov sveta" v Düsseldorfe a odvtedy ho nosí so sebou na zápasy. Odovzdávali mu ho legendy Hans Schäfer a Horst Eckel, šampióni z roku 1954. "Ten dres je zrejme veľká motivácia pre hráčov a priniesol aj šťastie. Práve v deň piatkového štvrťfinále proti Francúzom (1:0) uplynulo presne 60 rokov od prvého nemeckého triumfu na majstrovstvách sveta," napísal hrdo denník Bild. Vtedy v roku 1954 v Berne Nemci senzačne zdolali Maďarov 3:2, hoci tí predtým neprehrali 32 zápasov

V Brazílii si nemeckí futbalisti opäť zahrajú o medaily a možno zamieria aj za štvrtým titulom. Po takticky vyspelom výkone proti Francúzsku dostal tréner Löw pochvalu aj od šéfa Nemeckého futbalového zväzu Wolfganga Niersbacha. "Bol pod obrovským tlakom a je až neuveriteľné ako pokojne to všetko zvládal. Naordinoval mužstvu taktiku, ktorá zabrala. Na kritiku po zápase s Alžírskom zareagoval najsprávnejším spôsobom - postupom do semifinále," vyhlásil Niersbach. 

Bez slov uznania neostal ani Löw. Adresoval ich celému tímu vrátane obrancu Pera Mertesackera, ktorého na zápas nenominoval. Jedného z najskúsenejšich hráčov na dôležitom poste stopéra nechal prekvapujúco odpočívať. "Je až neuveriteľné, ako skvelo zareagoval na správu, že ho nepostavím. Povedal len: áno tréner, je mi to jasné, viem, čo všetko musím urobiť pre mužstvo." 

Misia Joachima Löwa ako hlavného trénera nemeckej reprezentácie trvá od roku 2006 a je pomerne úspešná. Nemecké zdroje vyrátali, že v 110 zápasoch pod vedením Löwa hráči "NationalElf" dosiahli 75 víťazstiev, 20 remíz a 15 prehier so skóre 272:104. Momentálne ťahajú sériu 16 stretnutí bez prehry zahŕňajúcej 11 víťazstiev a 5 remíz. Löwovi na rozdiel od jeho úspešných predchodcov zatiaľ chýba veľké turnajové víťazstvo. Môže sa ho dočkať už o pár dní v Brazílii, ale v semifinále sa mu do cesty postaví najväčší súper - domáci tím. Dosiaľ jediné meranie síl medzi Nemeckom a Brazíliou v celej histórii svetových šampionátov sa odohralo vo finále MS 2002 a skončilo sa triumfom Brazílčanov 2:0.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies