Nemci chcú potvrdiť nadvládu, Ninis vydať maximum

NETKY.SK • 7 Február 2014, 09:39 • 2 min
Nemci chcú potvrdiť nadvládu, Ninis vydať maximum

SOČI - Nemeckí sánkari chcú aj na zimných olympijských hrách v Soči potvrdiť dominanciu v tomto športe. V areáli Sanki v Červenej Poľane rozdajú štyri medailové komplety, k tradičným súťažiam mužov, žien a dvojíc pribudli tímové štafety.

slovakia

left justify in out

O koniec nemeckej nadvlády sa vďaka výhode domáceho toboganu pokúsia Rusi, ale uspieť budú chcieť aj sánkari z Talianska, Kanady, Rakúska či Lotyšska. Do ľadového toboganu sa dostane aj šestica Slovákov.

Ako prvý bude už počas nadchádzajúceho víkendu štartovať Jozef Ninis. Tridsaťdvaročný rodák z Čadce si pred ZOH 2014 neurčil métu v podobe nejakého umiestnenia. "Mojim osobným cieľom je vzorne reprezentovať našu krajinu a moje rodné mesto. Chcem predviesť štyri kvalitné jazdy, aby som bol spokojný sám so sebou. Chcem zo seba vydať maximum, na ktorom som pracoval štyri roky. To bude dostačujúce,“ povedal odchovanec sánkarského oddielu TJ Lokomotíva Čadca. 

 

Necelý týždeň pred odletom do Soči sa mu podarilo dosiahnuť výborný výsledok, keď na majstrovstvách Európy skončil na siedmom mieste. Potvrdil, že dráha v lotyšskej Sigulde mu vyslovene sedí. Aj olympijské koryto v Soči si už v minulosti vyskúšal. „Vlani sme tam absolvovali Svetový pohár a v tejto sezóne týždňové sústredenie. Dráha v Soči mi celkom sedí, lae veľmi dôležitý bude materiál, ktorý bude rozhodovať o dobrom čase. Nebude to len o jazdeckých vlastnostiach, ale práve aj o materiáli,“ myslí si Jozef Ninis. 

 

Jasným favoritom mužskej súťaže je Nemec Felix Loch. Obhajca zlata z Vancouveru dominoval v Soči už v tréningových jazdách. Loch je najmladším zlatým medailistom v sánkovaní v histórii, na majstrovstvách sveta vyhral súťaž jednotlivcov i tímové štafety v rokoch 2008, 2009, 2012 a 2013, je trojnásobný víťaz Svetového pohára. Jeho najväčším vyzývateľom bude pravdepodobne krajan David Möller. Talian Armin Zöggeler by chcel svoju skvelú kariéru korunovať medailou zo Soči. Štyridsaťročný úradujúci majster Európy by sa mohol postaviť šiestykrát na pódium pre najlepších pod piatimi kruhmi (doteraz 2 - 1 - 2). Medzi ašpirantov na medailu patrí aj ďalší veterán Albert Demčenko, 42-ročného Rusa čaká siedmy olympijský štart. 

 

Nemky Tatjana Hüfnerová a Natalie Geisenbergerová by sa mali uchádzať o zlato v súťaži žien, kde sú ich najväčšími súperkami Natalia Chorevová z Ruska a Alex Goughová z Kanady. V súťaži dvojíc sa o prvenstvo pobijú s veľkou pravdepodobnosťou nemecké posádky Tobias Wendl, Tobias Arlt a Toni Eggert so Sachom Beneckenom. V súťaži tímových štafiet nikto nepochybuje o úspechu Nemcov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies