Nemci chcú odplatiť Talianom semifinálovu prehru z MS 2006

NETKY.SK • 27 Jún 2012, 07:31 • 2 min
Nemci chcú odplatiť Talianom semifinálovu prehru z MS 2006

Nemci chcú odplatiť Talianom semifinálovu prehru z MS 2006 - Futbal Nemeckí futbaloví reprezentanti nastúpia na štvrtkový semifinálový zápas EURO 2012 proti Taliansku vo Varšave (20. 45) s cieľom odplatiť súperovi prehru z MS 2006.

slovakia

left justify in out

img

Nemeckí futbaloví reprezentanti nastúpia na štvrtkový semifinálový zápas EURO 2012 proti Taliansku vo Varšave (20.45) s cieľom odplatiť súperovi prehru z MS 2006. "Squadra azzurra" vtedy poslala domáci tím do boja o bronz a na nemeckej pôde napokon získala štvrtý titul majstra sveta. Nemci čakajú na trofej z vrcholného podujatia od roku 1996, keď triumfovali na ME v Anglicku.
      Proti Talianom by mali vybehnúť na trávnik v najsilnejšom zložení aj so stredopoliarom Bastianom Schweinsteigerom, ktorý má narazený členok. "Bastian je hráč svetovej extratriedy a líder nášho tímu. Všetci veríme, že vo štvrtok nastúpi od začiatku," povedal na margo "Schweiniho" tvorca hry nemeckého tímu Mesut Özil. Tréner Nemcov Joachim Löw tvrdí, že Taliani budú z iného súdka ako Gréci. "Taliani sú súperom úplne iného kalibru ako Gréci. Na tomto šampionáte zatiaľ predvádzajú veľmi kvalitné výkony. Budeme musieť ustrážiť Andreu Pirla, ktorý je mozgom talianskeho tímu," povedal Löw. Nemecký kouč zrejme urobí v porovnaní so štvrťfinálovým duelom v základnej jedenástke jednu-dve zmeny. V útoku by mal opäť začať Mario Gomez, ktorý dostal dôveru trénera v zápasoch skupinovej fázy, Miroslav Klose zrejme zostane na lavičke. Podľa slov Lukasa Podolskeho sú terajší Nemci silnejší ako mužstvo z MS 2006. "Od domáceho šampionátu sme sa výrazne zlepšili. Máme úplne inú filozofiu a iný tím. Taliani to dobre vedia," povedal Podolski.
      Tréner Talianov Cesare Prandelli v semifinále už bude môcť počítať s Giorgiom Chiellinim, stopér Juventusu Turín pre zranenie stehna vynechal štvrťfinálový súboj s Anglickom. Otáznik visí nad štartom ďalšieho zadáka Ignazia Abateho, ktorý utrpel vo štvrťfinále svalové zranenie. Pre dve žlté karty bude chýbať pravý obranca Christian Maggio. V útoku Prandelli opäť počíta s Mariom Balotellim, ktorý mal proti Angličanom štyri šance, no ani jednu nepremenil. "Maria bolo v zápase s Anglickom na ihrisku cítiť. Hoci sa mu nepodarilo streliť gól, podal veľmi dobrý výkon. Proti silnému Nemecku môže byť veľmi platným hráčom. Nemci sú o niekoľko rokov pred nami. Po MS 2006 začali budovať mladé mužstvo a to sa im vyplatilo. Teraz patria medzi najkvalitnejšie tímy na svete. Mali sme o dva dni menej na prípravu na semifinálový duel, no verím, že chlapci nechajú na ihrisku všetky sily. Motivácia je obrovská, v hre je postup do finále ME," povedal bývalý kouč Fiorentiny.
      Historická bilancia hovorí v prospech Talianov, ktorý v 30 stretnutiach proti Nemecku zvíťazili 14-krát, pričom už 17 rokov neokúsili trpkosť prehry. Štatistika z veľkých turnajov je pre Nemcov ešte hrozivejšia. Na MS či ME sa so "squadrou" stretli sedemkrát a ani raz nedokázali zvíťaziť. V semifinále MS 1970 v Mexiku prehrali 3:4 po jedenástkovom rozstrele, vo finále MS 1982 v Španielsku 1:3 a pred šiestimi rokmi v Dortmunde 0:2. Nemci však od neúspešného semifinále MS 2010 v JAR proti Španielsku ťahajú šnúru 15 víťazných súťažných zápasov. Duel medzi Nemeckom a Talianskom na Národnom štadióne vo Varšave povedie ako hlavný Francúz Stéphane Lannoy.
           
      semifinále, Varšava, 27. júna, 20.45 SELČ: 
      Nemecko - Taliansko
      pravdepodobné zostavy:
      Nemecko: Neuer - Boateng, Badstuber, Hummels, Lahm - Schweinsteiger, Khedira - Reus, Özil, Podolski - Gomez
      Tréner: Joachim Löw
      Taliansko: Buffon - Abate, Barzagli (Chiellini), Bonucci, Barzaletti - de Rossi, Pirlo, Marchisio - Montolivo - Balotelli, Cassano
      Tréner: Cesare Prandelli
      rozhodca: Stéphane Lannoy (Fr.)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies