Nemci chcú, aby Google odstránilo funkciu našepkávača

NETKY.SK • 15 Máj 2013, 11:51 • 2 min
Nemci chcú, aby Google odstránilo funkciu našepkávača

BERLÍN - Najvyšší súd v Nemecku nariadil americkému internetovému gigantu Google, aby z nemeckej verzie svojej stránky odstránil funkciu takzvaného našepkávača, ktorý vo vyhľadávacom riadku automaticky dokončuje a navrhuje možnosti hľadaného slovného výrazu. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Najvyšší spolkový súd v Karlsruhe pristúpil v utorok k opatreniu po tom, ako dostal sťažnosť od zakladateľa nemenovanej nemeckej firmy zaoberajúcej sa výživovými doplnkami, v ktorej sa písalo, že internetový vyhľadávač presmerovával názov firmy na webové stránky scientologickej cirkvi, ako aj na rôzne podvodné adresy.

Google trvá na tom, že inkriminovaná automatická aplikácia iba odzrkadľuje to, čo predtým už vyhľadávali iní užívatelia internetu. Rozhodnutiu súdu predchádzala kauza, ktorú rozvírila manželka bývalého nemeckého prezidenta Bettina Wulffová. Tá proti Googlu podala žalobu, keď zistila, že vyhľadávač priraďoval jej meno k erotickým službám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies