Nemci afganského utečenca nevyhostili ani napriek kriminalite, neskôr na smrť ubodal ruského chlapčeka

NETKY.SK • 5 Jún 2017, 18:34 • 2 min
Nemci afganského utečenca nevyhostili ani napriek kriminalite, neskôr na smrť ubodal ruského chlapčeka

ARNSCHWANG - Štyridsaťjedenročný Afganec, ktorý v sobotu ubodal päťročného chlapčeka z Ruska v ubytovni pre utečencov v hornofalckom Arnschwangu v spolkovej krajine Bavorsko, bol kriminálnikom.

slovakia

left justify in out

Za vážny prípad podpaľačstva ho Krajinský súd v Mníchove odsúdil v októbri 2009 na päť rokov a desať mesiacov odňatia slobody nepodmienečne.

Pre muža, ktorý si trest v plnom rozsahu odpykal, platil však napriek tejto minulosti zákaz vyhostenia zo spolkovej republiky. Jeho príčiny zatiaľ tamojšie médiá nezistili. Utečenec z Afganistanu musel nosiť elektronický náramok a nesmel opustiť okolie ubytovne pre utečencov, v ktorej býval.

Vyplýva to z informácií Bavorského rozhlasu (BR) a tlačovej agentúry DPA s odvolaním sa na prokuratúru v Regensburgu a policajné zdroje.

Afganec sa v sobotu dostal z neznámych príčin do sporu s matkou spomínaného chlapčeka, 47-ročnou občiankou Ruskej federácie, takisto žiadateľkou o azyl, pričom jej spôsobil rezné zranenia, ktoré však nie sú životunebezpečné.

Šesťročný brat obete, ako aj ďalší svedkovia incidentu utrpeli ťažký šok.

Jeden z alarmovaných policajtov Afganca zastrelil, opodstatnenosť použitia jeho služobnej zbrane je predmetom skúmania expertov z Krajinského kriminálneho úradu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona