Nemca za podpaľačský útok na ubytovňu pre utečencov odsúdili na tri roky

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 17:14 • 2 min
Nemca za podpaľačský útok na ubytovňu pre utečencov odsúdili na tri roky

BERLÍN - Nemecký súd v meste Gera odsúdil dnes 29-ročného muža na tri roky a tri mesiace väzenia za spáchanie podpaľačského útoku na ubytovňu pre utečencov, pri ktorom utrpelo zranenia deväť ľudí vrátane novorodenca. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Súd v Gere uznal muža za vinného z podpálenia papiera a niekoľkých športových kočíkov vo vnútri ubytovacieho zariadenia pre utečencov v neďalekom meste Altenburg. Trestný čin sa stal vlani 7. decembra. Deväť ľudí vrátane novorodenca utrpelo zranenia po nadýchaní sa dymu. Predsedajúci sudca dnes vyhlásil, že muž spáchal zločin z xenofóbnych dôvodov a jeho motiváciou bola predovšetkým snaha vystrašiť obyvateľov ubytovne.

 

Mužov 31-ročný podozrivý komplic bol dnes zbavený obvinenia z podpaľačstva, súd mu ale udelil pokutu za vykrikovanie nacistických hesiel, čo je v Nemecku protizákonné. V roku 2015 dorazilo do Nemecka približne 1,1 milióna migrantov a utečencov. Počet podpaľačských útokov na domovy žiadateľov o azyl po celom Nemecku za posledných 18 mesiacov plynulo stúpal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies