Nemca kazašského pôvodu obvinili z prípravy bombového útoku IS

NETKY.SK • 20 Apríl 2017, 07:51 • 2 min
Nemca kazašského pôvodu obvinili z prípravy bombového útoku IS

DORTMUND - Dvadsaťjedenročného Nemca kazašského pôvodu obžalovala prokuratúra v Dortmunde z prípravy bombového útoku v službách džihádistov z tzv. Islamského štátu (IS).

slovakia

left justify in out

Mladý muž z Lippstadtu upozornil na seba nemecké bezpečnostné zložky už v roku 2015, keď sa neúspešne pokúšal vycestovať do Sýrie, aby sa tam pripojil k džihádistom. Odvtedy mladíkove aktivity nemecké orgány monitorovali.

 

Islamista sa podľa stredajšej informácie Západonemeckého rozhlasu (WDR) s odvolaním sa na Thomasa Jungkampa z Krajinského súdu v Dortmunde často zdržiaval v mešite v Hildesheime, známej ako miesto schôdzok radikálnych salafistov. Práve tam došlo aj k radikalizácii mladého muža a zrodu jeho zámeru spáchať v Nemecku bombový útok.

 

Muž, ktorého zadržali ešte vo februári, ale o prípade ktorého informovali až v druhej polovici marca, si v zmysle žaloby stiahol z webu návod IS na výrobu bomby, pričom nielen video, ale aj potrebné prvky sa našli v jeho bydlisku v Bad Waldliesborne po tom, čo si zakúpil kušu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies