Neľudské zaobchádzanie dozorcov s väzňami: Púšťali im dookola Baby Shark

NETKY.SK • 8 Október 2020, 11:13 • 2 min
Neľudské zaobchádzanie dozorcov s väzňami: Púšťali im dookola Baby Shark

Štátny zástupca viní troch, teraz už bývalých, zamestnancov oklahomskej väznice z krutosti k väzňom a zo spolčenia.

slovakia

left justify in out

Dozorcovia nechali najmenej päť väzňov stáť so spútanými rukami za chrbtom a niekoľko hodín im púšťali nahlas populárnu detskú pesničku "Baby Shark". Zástupca toto konanie označil za "neľudské".

 

Jednoduchá a chytľavá pieseň, ktorú deti po celom svete milujú a ich rodičia nenávidia, sa kvôli dvom dozorcom stala vo väznici v Oklahoma City postrachom väzňov. Dozorcovia Christian Miles a Gregory Butler nútili väzňa pieseň počúvať stále dokola.

 

Ako informoval denník New York Times, spolu s nimi štátny zástupca David Prater obvinil aj ich nadriadeného, ​​päťdesiatročného Raymonda Hendershotta, ktorý o ich praktikách vedel, ale nič proti nim nepodnikol.

 

Podľa zástupcu vlani v novembri a v decembri obaja dozorcovia priviedli najmenej v piatich prípadoch väzňa do prázdnej miestnosti pre advokátov. Spútali im ruky za chrbtom a najmenej dve hodiny ich nechali stáť čelom k stene. Extrémne nahlas im pritom púšťali detskú pieseň Baby Shark.

 

 

Všetci traja sú obvinení iba z priestupku. "Je nešťastné, že som nemohol nájsť trestný čin, ktorý by ich konanie naplnilo," uviedol zástupca Prater, ktorý správanie obvinených označil ako "neľudské" a vyzval k zmene zákona, ktorá by podobné rokovania ako trestný čin postihovala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies