Nelsona Mandelu opäť hospitalizovali

NETKY.SK • 8 Jún 2013, 13:07 • 2 min
Nelsona Mandelu opäť hospitalizovali

JOHANNESBURG - Bývalého juhoafrického prezidenta Nelsona Mandelu v sobotu ráno opäť hospitalizovali pre pľúcnu infekciu. Kancelária prezidenta Jacoba Zumu v sobotňajšom stanovisku oznámila, že stav 94-ročného nositeľa Nobelovej ceny je vážny, no stabilizovaný.

slovakia

left justify in out

"Dnes nadránom sa stav exprezidenta zhoršil a previezli ho do nemocnice v Pretórii," píše sa vo vyhlásení. Mandelu museli prijať do nemocnice už druhýkrát za posledné dva mesiace, za posledný pol rok bol v nemocnici štyrikrát. Naposledy ho prepustili 6. apríla po liečbe zápalu pľúc. Exprezident Juhoafrickej republiky má pľúcne problémy už dlhodobo. Počas jeho pobytu vo väzení mu v roku 1988 diagnostikovali počiatočné štádium tuberkulózy. Mandela pôsobil ako prvý černošský prezident Juhoafrickej republiky v rokoch 1994 až 1999. Preslávil sa svojím bojom proti apartheidu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona