Nelson Mandela sa zotavuje zo zlyhania pľúc

NETKY.SK • 28 Január 2011, 08:07 • 2 min
Nelson Mandela sa zotavuje zo zlyhania pľúc

Nelson Mandela sa zotavuje zo zlyhania pľúc

slovakia

left justify in out

img

Bývalý juhoafrický prezident Nelson Mandela sa zotavuje zo zlyhania pľúc a z nemocnice by ho mohli prepustiť už v piatok, citovala dnes tlačová agentúra Reuters zdroj blízky Mandelovi.
      Povedal, že Mandelovi sa venujú vojenskí lekári a očakáva sa, že ho v piatok pustia domov.
      Deväťdesiatdvaročného známeho bojovníka proti apartheidu previezli do nemocnice v stredu; jeho nadácia uviedla, že na rutinné vyšetrenie.
      Prezident Jacob Zuma a vládnuci Africký národný kongres vyzvali dnes na pokoj po tom, ako správy o Mandelovej hospitalizácii vyvolali obavy o jeho zdravie.
      "Prezident Mandela sa cíti dobre, stará sa oňho dobrý tím lekárskych špecialistov," povedal Zuma. Podľa vyjadrenia ANC nie je dôvod na paniku.
      "Má 92 rokov a má choroby spojené s jeho vekom, a skutočnosť, že zostal v nemocnici cez noc by nemala naznačovať to najhoršie," uviedol hovorca ANC Jackson Mthembu.
      Mandela sa neobjavil na verejnosti od finále Svetového pohára v júli minulého roka. V novembri jeho kancelária zverejnila snímky z jeho súkromnej schôdzky s členmi amerického a juhoafrického futbalového tímu.  

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies