Nelichotivá štatistika: Slováci vedú v chorobách

NETKY.SK • 27 December 2016, 08:57 • 2 min
Nelichotivá štatistika: Slováci vedú v chorobách

BRATISLAVA - Desivá štatistika! Slováci sa dožívajú najmenej rokov v zdraví.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom denník Hospodárske noviny, podľa ktorého sa s oslavou 55. narodenín majú Slováci pripraviť na život v chorobe. Ukazujú to posledné štatistiky OECD aj Eurostatu.

 

Podľa nich sa Slováci v Európskej únii v priemere dožívajú najmenej rokov života v zdraví. O niečo horšie ako my sú na tom len Lotyši. Najdlhšie sa dožívajú Švédi 73,6 roka, obyvatelia Malty 71 a Nóri 71 rokov.

 

Medzi krajiny s najkratším zdravým životom sa radia Lotyši s vekom 53,4 a Slováci sa dožívajú 55,05 rokov života. Pod zlé výsledky sa však môžu podpísať aj nepresné dáta, dodáva denník.

 

Index, na základe ktorého sa rebríček tvoril, berie do úvahy údaje o priemernej dĺžke života a subjektívne vnímanie zdravia ľudí. Podľa Slovenskej lekárskej komory môže za zlými výsledkami stáť aj málo peňazí v zdravotníctve. Slovensko totiž v rámci krajín OECD patrí k šestici krajín, ktoré dávajú na zdravotníctvo najmenej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona