Nekvalifikovaná Wozniacka chce do Ria, národný zväz ju podporí

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 13:06 • 2 min
Nekvalifikovaná Wozniacka chce do Ria, národný zväz ju podporí

KODAŇ - Dánsky tenisový zväz (DTF) podporí 30. júna na vypočúvaní v Londýne počas miestneho grandslamového Wimbledonu niekdajšiu jednotku svetového rebríčka WTA vo dvojhre Caroline Wozniacku v rámci jej boja o právo štartu na olympijských hrách 2016. V piatok to predznamenal hovorca DTF Thomas Königsfeldt.

slovakia

left justify in out

Wozniacka by v Riu de Janeiro dokonca mala niesť vlajku na slávnostnom otvorení OH, lenže 25-ročná rodáčka z Odense smoliarsky nesplnila kritérium v podobe počtu vystúpení v Pohári federácie reprezentačných družstiev žien. Proti zamietavému rozhodnutiu Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) podala odvolanie.

Pôvodom poľská držiteľka 23 singlových titulov z hlavnej profesionálnej úrovne Wozniacka by sa kvalifikovala, ak by hrala na aprílovom turnaji II. skupiny euroafrickej zóny Fed Cupu v egyptskej Káhire, čo aj plánovala, lenže krátko pred začiatkom podujatia si na tréningu zranila pravý členok. Indispozícia bola natoľko vážna, že Dánku odstavila až do tohto týždňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona