Gallagher: Nekupujte si reedíciu Definitely Maybe!

NETKY.SK • 2 Marec 2014, 09:03 • 2 min
Gallagher: Nekupujte si reedíciu Definitely Maybe!

BRATISLAVA - Vynovená verzia debutového albumu už nefungujúcej kapely Oasis by mala vyjsť 19. mája.

slovakia

left justify in out

Britský hudobník Liam Gallagher, známy najmä ako spevák už nefungujúcej kapely Oasis, odhovára fanúšikov a fanúšičky od kúpy očakávanej reedície albumu Definitely Maybe (1994). Novinka by mala vyjsť 19. mája na počesť 20. výročia vydania debutovej nahrávky Oasis. "Ako môžete remastrovať niečo, čo už je zmastrované. Nekupujte si to," napísal 41-ročný hudobník prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter.

 

Vynovená verzia Definitely Maybe bude pozostávať z troch CD obsahujúcich aj raritné a živé záznamy či demá, ako napríklad doteraz nezverejnené akustické verzie skladieb Live Forever a Shakermaker nahrané v Paríži, demo skladby Strange Thing či živý záznam piesne Sad Song. Definitely Maybe vyjde aj na vinyle, ktorý bude tiež súčasťou pripravovaného deluxe box setu. Tento rok by mali na trh uviesť aj ďalšie reedície nahrávok Oasis, a to (What's The Story) Morning Glory? (1995) a Be Here Now (1997). 

 

Oasis vznikli v roku 1991. Okrem spomínaných prvých troch albumov majú na konte aj štúdiovky Standing On The Shoulder Of Giants (2000), Heathen Chemistry (2002), Don't Believe The Truth (2005) a Dig Out Your Soul (2008). Činnosť skupiny už od začiatku sprevádzali ostré a otvorené spory medzi Liamom Gallagherom a jeho starším bratom, gitaristom Noelom Gallagherom, ktoré napokon v auguste 2009 viedli k jej rozpadu. Mladší zo súrodencov v roku 2009 založil kapelu Beady Eye, s ktorou vydal albumy Different Gear, Still Speeding (2011) a BE (2013). Formácia nedávno ukončila spoluprácu s manažérom Scottom Rodgerom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies