Nekúpite most? Tento 335 metrov dlhý je v USA na predaj!

NETKY.SK • 13 August 2014, 16:25 • 2 min
Nekúpite most? Tento 335 metrov dlhý je v USA na predaj!

USA - Predstavitelia okresu Multnomah v americkom štáte Oregon ponúkajú na predaj 335 metrov dlhý železobetónový most nachádzajúci sa v Portlande.

slovakia

left justify in out

Súčasťou mosta je aj vozovka, chodníky a zábradlia, nie však mostné piliere. Prípadní záujemcovia však musia preukázať, že majú priestory, kam Southwest Sellwood Bridge neporušený premiestnia, taktiež musia presun sami zaplatiť a odstrániť z mosta súčasný náter obsahujúci olovo.

 

Hovorca okresu Multomah Mike Pullen uviedol, že podľa zákona sa musia najprv pokúsiť 88-ročný most vedúci ponad rieku Willamette predať. Ak sa do 12. septembra nenájde vhodný kupec, budú ho môcť rozobrať a väčšinu materiálu z neho zrecyklovať. Predstavitelia okresu nestanovili žiadnu predajnú sumu a namiesto toho čakajú na ponuky záujemcov. Vlani úrady most posunuli o 18 metrov, aby vytvorili priestor pre nový most, ktorý by mali dokončiť začiatkom roka 2016. Toto posunutie pritom stálo milión dolárov, prípadný kupca preto pravdepodobne bude musieť zaplatiť za presun mosta omnoho vyššiu sumu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies