Nekonvenčná menová politika je úspešná na obidvoch brehoch Atlantiku

NETKY.SK • 23 August 2017, 16:47 • 2 min
Nekonvenčná menová politika je úspešná na obidvoch brehoch Atlantiku

LINDAU - Nekonvenčná menová politika sa ukázala ako úspech, a to na obidvoch brehoch Atlantiku. Problémom však je pretrvávajúce nepochopenie relatívne nových menových nástrojov. Uviedol to dnes v Nemecku prezident Európskej centrálnej banky (ECB) Mario Draghi.

slovakia

left justify in out

"Keď sa svet mení, ako sa to udialo pred 10 rokmi, politika, najmä tá menová, sa tomu musí prispôsobiť," povedal Draghi na stretnutí s laureátmi Nobelovej ceny a ekonómami v juhonemeckom meste Lindau. V tomto smere dodal, že kroky urobené za posledných 10 rokov v menovej politike, ako aj v oblasti regulácie a dohľadu umožnili, aby sa svet stal odolnejším.

 

Podľa šéfa ECB "nekonvenčná politika prispela k podpore ekonomiky a inflácie, a to ako v eurozóne, tak v Spojených štátoch". Upozornil však, že napriek tomu je nevyhnutné, aby centrálne banky pokračovali v prípravách na nové výzvy.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies