Nekompromisný súd: Lauryn Hill na tri mesiace do väzenia!

NETKY.SK • 7 Máj 2013, 10:08 • 2 min
Nekompromisný súd: Lauryn Hill na tri mesiace do väzenia!

LOS ANGELES - Americkú speváčku, rapperku a herečku Lauryn Hill odsúdili v pondelok za daňové úniky na tri mesiace väzenia a tri mesiace domáceho väzenia, ktoré budú súčasťou ročného podmienečného trestu. Hill musí okrem toho zaplatiť aj pokutu 60-tisíc dolárov (v prepočte takmer 46-tisíc eur).

slovakia

left justify in out

Speváčke pritom pôvodne hrozil až trojročný trest odňatia slobody, no deň pred rozsudkom splatila dlhy na daniach 924-tisíc dolárov (zhruba 705-tisíc eur). Naďalej však dlží 285-tisíc dolárov (217-tisíc eur) na úrokoch a pokutách. Ďalšími dôvodmi nižšieho trestu boli absencia predchádzajúcich záznamov v trestnom registri a fakt, že vychováva šesť detí. Hill má nastúpiť do väzenia najneskôr 8. júla. Jej právny zástupca Nathan Hochman požiadal súd, aby zaradil Hill do väzenia blízko jej domu v South Orange v štáte New Jersey. Zatiaľ však nie je známe, v ktorom zariadení si trest nakoniec odpyká. 

Tridsaťsedemročná Lauryn Hill sa preslávila ako členka formácie Fugees, s ktorou vydala dva albumy - Blunted On Reality (1994) a The Score (1996). V roku 1998 vydala zatiaľ jedinú sólovú štúdiovku s názvom The Miseducation Of Lauryn Hill, po ktorej sa prezentovala ešte živým albumom MTV Unplugged No. 2.0 (2002). Osemnásobná držiteľka Grammy sa ako herečka predstavila napríklad vo filmoch Sestra v akcii 2: Opäť v habite (1993) či King of the Hill (1993) režiséra Stevena Soderbergha. Nedávno podpísala zmluvu so Sony Worldwide Entertainment a začala pracovať na druhej štúdiovke. Minulý týždeň v piatok predstavila nový singel Neurotic Society.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona