Nejasnosti okolo spoločnej slovensko-českej súťaže v hádzanej mužov

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 13:13 • 2 min
Nejasnosti okolo spoločnej slovensko-českej súťaže v hádzanej mužov

BRATISLAVA - Hoci termínov na vyjasnenie situácie okolo plánovaného obnovenia spoločnej slovensko-českej súťaže v hádzanej mužov od sezóny 2017/2018 za účastí 10 tímov z ČR a 6 zo SR bolo už viacero, definitíva zatiaľ stále nie je známa.

slovakia

left justify in out

"Čakáme, na tento týždeň sú plánované ďalšie rokovanie. My máme interný deadline do konca marca, keď by sme chceli túto záležitosť uzavrieť," povedal prezident Slovenského zväzu hádzanej Jaroslav Holeša na margo témy, ktorá rezonuje medzi klubmi a hádzanárskom zákulisí v oboch krajinách. "Loptička je teraz na českej strane. My sme urobili všetko, čo bolo potrebné. Takisto aj český zväz spravil všetky kroky, ktoré žiadali české kluby. Veríme, že posledné hrany sa obrúsia a do konca marca budeme vedieť povedať konečné stanovisko."

Ako je známe, české kluby sa až na dve výnimky odmietli v pôvodnom termíne prihlásiť, keď spochybnili úroveň pripravenosti produktu. Po ďalších rokovaniach dostali čas na prehodnotenie svojho stanoviska do konca februára, vzápätí nasledovala ďalšia ponuka od Českého zväzu hádzanej (ČSH), ktorá ma uspokojiť ich požiadavky, ale ešte ani tá nepriniesla dohodu. Ďalší pokus o "záchranu" projektu by mal byť na stretnutí v Brne.

Predstavitelia SZH stále nestrácajú nádej, že to dobre dopadne a hádzanárski priaznivci budú môcť od nasledujúceho ročníka chodiť na zápasy najlepších slovenských a českých družstiev nielen ženských, ale aj mužských. "Veríme, že sa to podarí. Vlani prišli české kluby s návrhom na obnovenie spoločnej súťaže, o to je teraz tento ich obrat nepríjemnejší. Nevidíme naň dôvod. Je to pre nás veľké poučenie. Každý klub, s ktorým sa rozprávame, však chce túto súťaž. Teraz je to o tom poslednom kroku, ktorý musia urobiť české kluby spolu s ČSH. My môžeme len čakať. V tejto chvíli sú všetky možnosti reálne. Keby to aj náhodou nevyšlo, s hádzanou nekončíme a máme pripravené ďalšie projekty," pokračoval Holeša.

Ak by Česi napokon do spoločnej extraligy nešli, SZH je nachystaný zareagovať aj na túto situáciu. "My sme pripravení na všetky alternatívy. Samozrejme, boli by sme najradšej, keby sa to s česko-slovenskou extraligou dotiahlo do úspešného konca. Žiaľ, už to nevieme ovplyvniť. Opakujem, oba zväzy urobili všetko, čo bolo potrebné pre tento projekt. Po športovo-technickej stránke je liga pripravená, máme zabezpečeného generálneho partnera. Uvidíme, čo prinesú nasledujúce dni, ale koniec marca je posledný termín, dokedy má pre nás zmysel čakať," dodal na záver rozhovoru pre slovenské médiá prezident SZH.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies