Neistota v Ázii: Trh s kryptomenami prišiel už o 400 miliárd dolárov

NETKY.SK • 17 Január 2018, 16:17 • 2 min
Neistota v Ázii: Trh s kryptomenami prišiel už o 400 miliárd dolárov

SOUL – Od včerajšieho rána prudko klesá celková trhová kapitalizácia všetkých kryptomien a momentálne dosahuje výšku 432 miliárd dolárov. Pritom ešte 7.januára to bolo 832 miliárd USD.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa údajov CoinMarketCap je rozsah tohto poklesu obrovský, keď takmer každá kryptomena straila od včera približne 40% svojej hodnoty. Celkový optimuz na trhu zrejme narušili regulačné tlaky zo strany Číny a Južnej Kórey.

 

Nedávno sme vás informovali, že juhokórejská vláda síce nepristúpi k zákazu obchodovania s kryptomenami, avšak bude pokutovať tých, ktorí na burzách v krajine nebudú používať svoje osobné údaje. Rozšírenie regulačných opatrení prichádza aj z Číny, keď tamojšia vláda rozhodla, že rozšíri rozsah septembrového zákazu búrz s kryptomenami na úplný zákaz centralizovaného obchodovania s Bitcoinmi a ostatnými digitálnymi menami vo všetkých formách.

 

img

 

Bitcoin od utorkového rána stratil už viac ako 25% svojej hodnoty a aktuálne (17.01.2018 15:42) sa obchoduje za 9.621 dolárov. Je to vôbec po prvýkrát od 1.decembra, kedy hodnota Bitcoinu klesla pod hranicu 10.000 dolárov. Väčšina ostatných kryptomien dopadla ešte horšie, keď sa ich straty pohybovali medzi 20% až 30%, pričom niektoré z TOP30 zaznamenali až 40% straty.

 

 

 

Bitcoin Cash, ktorý v prvej polovici januára zaznamenal výraz rast, klesol pod 1.500 dolárov, Ripple sa obchoduje už len za 0,92 USD, čo je približne štvrtina jeho historického maxima zo 4.januára. Hodnota Litecoinu klesla na 150 dolárov, Ethereum na 812 dolárov, NEO na 99 dolárov a takto by sme mohli pokračovať ešte veľmi dlho.

 

 

Reakcie na aktuálne udalosti poukazujú, čo sa v dnešnej dobe stalo v sfére kryptomien už štandardom. Obchodníci sa snažia hojiť svoje rany, odborníci tvrdia, že korekcia je zdravá, zatiaľ čo mainstreamové médiá opäť hlásia prasknutie krypto bubliny.

 

Je tu však ešte jeden faktor, na ktorý by sme nemali zabudnúť – obrovské veľryby a obratné žraloky na trhu, ktoré namiesto praskajúcich bublín a korekcií, vidia najmä obrovské zľavy a investičné príležitosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies