Neistota súvisiaca s Gréckom oslabila euro

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 16:05 • 2 min
Neistota súvisiaca s Gréckom oslabila euro

LONDÝN - Spoločná európska mena v pondelok oslabila. Poškodila ju neistota, či Atény a ich veritelia budú schopní dosiahnuť dohodu, ktorá pomôže Grécku zabezpečiť si financie pred tým, ako sa jeho peňažné rezervy vyčerpajú.

slovakia

left justify in out

Dolár stúpol v reakcii na to, že šéfka amerického Federálneho rezervného systému (Fed) Janet Yellenová podporila názor, že Fed pravdepodobne v neskoršej časti tohto roka začne zvyšovať úrokové sadzby.

 

Oproti jenu dolár posilnil o 0,5 % na 119,78 JPY/USD a euro voči americkej mene kleslo o 0,6 % na 1,0830 USD/EUR. Euru iba málo pomohla správa, ktorá ukázala, že spotrebiteľské ceny v Nemecku sa zotavili. Simon Smith, hlavný ekonóm spoločnosti FxPro, uviedol, že lepšie údaje z Nemecka iba zastavia oslabovanie eura, ale nestačia na to, aby spoločná mena začala rásť.

 

Poľský zlotý a česká koruna v pondelok oproti spoločnej európskej mene posilnili, ale maďarský forint oslabil. Zlotý si do 10:41 SELČ pripísal 0,12 % a stúpol na 4,094 PLN/EUR a koruna si prilepšila o 0,04 % na 27,460 CZK/EUR. Forint však klesol o 0,04 % na 300,020 HUF/EUR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies