Neistota spojená s brexitom bude závisieť od politikov v Británii a EÚ

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 16:29 • 2 min
Neistota spojená s brexitom bude závisieť od politikov v Británii a EÚ

LONDÝN/ASPEN - Neistotu spojenú s brexitom majú v rukách britskí a európski politici, uviedla šéfka Medzinárodného menového fondu (MMF) Christine Lagardeová. Informovala o tom agentúra RTTNews.

slovakia

left justify in out

Briti sa v referende, ktoré sa konalo minulý štvrtok (23.6.), vyslovili za odchod z Európskej únie (EÚ) po 43-ročnom členstve. Britský premiér David Cameron v piatok (24 6.) ohlásil svoju rezignáciu.

 

Výsledok brexitu bude závisieť od toho, ako politici zvládnu situáciu, uviedla Lagardeová v nedeľu (26.6.) v Aspene. Ďalší vývoj rizík bude podľa nej závisieť od toho, ako budú politici vystupovať v najbližších dňoch.

 

Prechod by sa podľa Lagardeovej mal uskutočniť čo najefektívnejšie a najpredvídateľnejším spôsobom, aby sa zmenšila neistota, čo zníži aj riziká.

 

Lagardeová upozornila, že brexit spôsobil na trhoch volatilitu, ale nie paniku vďaka tomu, že centrálne banky sa pripravili na situáciu a zvládajú svoju prácu. Šéfka MMF minulý týždeň vyzvala politikov v Británii a Európe, aby spolupracovali a zabezpečili hladký prechod k novým ekonomickým vzťahom medzi Britániou a EÚ.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies